ÄRLIGHET

Hälsa mera

Ärlighet varar längst sägs det. Det är lättare att vara ärlig än att ljuga, för då behöver du inte komma ihåg vad du har ljugit om. Ärligt talat, kan man säga sådär litet uttröttad eller till och med småförbannad. Som i "skärp dig" ungefär. Ärlighet är som pålitlighet och hederlighet. Det går också att vara brutalt ärlig. Inom psykologin är att vara ärlig detsamma som att vara helt tillfreds med sig själv. Jag tror att det nog är det svåraste av allt. Att vara ärlig med och mot sig själv. Att visa sig själv ärlighet. Som vanligt är Hälsa meras veckans ord inte så svårstavat som det är svårlevt, om du fattar... Denna fredags veckans ord är något så lätt stavat och något så komplext som "ärlighet"

Ä R L I G H E T

Ja, ärlighet har absolut med hälsa att göra: att vara ärlig mot sig själv är att vara hälsosam. Att våga hitta, leta och känna vad det är som gör att jag verkligen vill springa till exempel, vad det är som gör att jag hittar på ursäkter för att strunta i att äta bra mat. Ärlighet är att känna sig själv ju! 

Jag var ärlig när jag i somras skrev om att vara målofokuserad och att jag definitivt kommer att springa Lidingöloppet och jag är precis lika ärlig nu när jag skriver att jag inte kommer att springa Lidingöloppet. Det var mycket, mycket lättare att skriva jag ska än jag ska inte, det erkänner jag. Det här med "inte" har suttit långt inne och det är därför ordet ärlighet har poppat upp i huvudet på mig. Jag kan ju inte fortsätta vara ärlig utåt och tänka att har jag lovat en sak så ska jag minsann hålla det, när min hälsporre (lite mer om den under Skynda långsamt) säger nåt helt annat. Såpass ärlig mot mig själv måste jag faktiskt vara mot mig själv. Även om det smärtar att vara det. Lika mycket som det smärtar när jag springer... 

Ärlighet varar nog trots allt allra längst och Lidingö ligger säkert kvar om ett år. DÅ! springer jag igen. Då kanske Malin O hänger med?! (Igen...Mer om hennes Lidingölopp

2 Malin, 1mål, 0 målgångar... Nej, som sagt, det är inte alltid lätt att vara ärlig mot sig själv, det är inte lätt att vika ner sig, det är inte lätt att inse fakta när de inte passar in i det man vill ha ut av livet. Men det är lätt att stava till ärlighet i alla fall! Och det bästa med att det blir så här är att jag har lärt mig att vara lite mer ärlig mot mig själv.

Jag är fortfarande en löpare, just nu bara i själ och hjärta, men dock en löpare och I´ll be back! Var så säker... För första gången på flera år hinner jag ju dessutom med bokmässan. Det finns säkert en och annan löparbok där... Hur ärlig är du mot dig själv? Berätta gärna! Och njut av det vackra Lidingö, du som springer imorgon!

Malin L

Jag googlade på ordet ärlighet nu och hittar info om att Resumé nyss drog igång en vecka av total ärlighet i sociala medier med hjälp av hashtaggen #baramänniska . Ja, det finns kanske lite att säga om ordvalet "bara" eftersom det här med att vara människa faktiskt inte är så bara... Men ändå. Bravo! Är det nånstans vi inte är ärliga är det på sociala medier, där vi ju vill framstå som den lyckligaste och mest lyckade människan någonsin. Ärligt talat: varken du eller jag är lyckligast eller mest lyckade hela tiden!. Varför vi nu ens ska jämföra oss med nån annan? Lycka är inte direkt nån tävlingsgren.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.