7 bollar i luften

Hälsa mera

Som jag skrev i måndags, så har vi en reptilhjärna som gör vårt vetande värdelöst sålänge vi låter det stanna vid bara vetande och inte görande. Dagens hjärna är ganska lik den hjärna människan hade på familjen Hedenhös tid och är inte anpassad till vår tid och allt vi har omkring oss nu. Tänk dig själv att vara van vid att behöva välja om du ska skjuta den ena mammuten eller den andra och hux flux hamna bland femtioelva mail, trettionio post-it-lappar, arton saker på todo-listan och ... ja, du fattar skillnaden.

Vårt arbetsminne fixar att hålla reda på sju saker åt gången. 7. Inte mer. Är det konstigt att du blir snurrig och känner dig lätt hysterisk när det piper i telefonen, plingar i mailen och nån ber dig göra det ena nu, det andra om fem minuter och det tredje helst igår? Inte jättekonstigt i alla fall. Och inte jättelockande att svara jajamensan på frågan om man fixar att hålla många bollar i luften. För sju är ju inte så många...

När ska du kolla dina sms? Läsa dina mail? Ringa dina samtal? Skriva dina vad du nu ska skriva? Rensa garderoben? Boka dina möten? Välj! Och välj en sak i taget. Också ett sätt att hälsa mera™!

Idag jonglerar jag med tre bollar i taget; läsa bra bok, njuta, hålla maken i handen. Känns bra! Känns verkligen som hälsa mera™ och, ja - känns att jag har semester! Hur många bollar i luften har du idag?

Malin L 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.