80/20-regeln i alla lägen?

Hälsa mera

Ni som följer mig vet ju att jag tycker att relationer är en viktig del av hälsan (finns ju fler än en anledning till namnet Hälsa mera liksom...) och därför är det jättekul att Anna - KGTmamman -  vill skriva om relationer på Hälsamera-bloggen. Häng med genom hela inlägget, ta del av mirakeltipsen och kolla in den grymma möjligheten du får//Malin

ANNA:
80/20 är en kritisk punkt i relationen. Att ingen relation är 100% perfekt tror jag vi alla vet. Men när är en relation dålig? Och när är den så dålig att du inte bör acceptera läget? Det finns en gräns vid 80/20. Det betyder att när det är under 80% bra och över 20% dåligt är det något som är fel med relationen.

Låter inte 80/20 så mycket? Det är 1.5 dag i veckan som relationen inte är som du önskar. Om det är något som är dåligt så ofta är det nära till hands att du börjar bygga murar, tassa på tå och vänta på nästa gång det dåliga kommer, och då tippar ni snart över den magiska gränsen.

Du vaknar inte en morgon och det har flyttat dig från 80/20 till 20/80. Det kommer smygandes.  När du upptäcker förändringen har det ofta gått så långt att du inte vågar ta in vad som hänt. Vissa lever hela livet i en 20/80 relation, andra lämnar, skaffar en ny kärlek och njuter de första åren av att siffrorna är mycket bättre än i den gamla relationen. Men eftersom de inte ändrat sitt eget beteende är de snart på väg utför igen.

Kanske tänker du att om ni börjar prata om er relation nu slutar det med att ni skiljer er. Det är det sista du vill, så du fortsätter blunda och hoppas på ett mirakel. Tyvärr kommer sällan mirakel helt av sig själv. Däremot kan du lära dig att skapa dem!

TRE HETA TIPS FÖR MIRAKEL:
Uttala dina önskningar.
Ta emot det du önskar.
Önska utan att kritisera.

Vilka siffror har din relation?

 

Välkommen att följa mig på KGTboosten för att ta emot tips och erbjudanden: Här hittar du mig: Anna Bergström Coaching

 

Ett erbjudande till dig som läser gästbloggen hos Malin är att du är med i UTLOTTNING AV TRE UPPTÄCKARSESSIONER till ett värde av 1.700 kr styck! Skicka ett mail märkt "Malin" till kontakt@annastromcoahing.se så är du med!

 

Med kärlek, KGTmamman Anna

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.