Andas!

Det är inte för inte som man i en pressad situation säger "ta några djupa andetag". Att andas lugnt gör hela systemet lugnt. Och ett lugnt sinne tänker mer rationellt. Glasklart. Och jag kanske inte är ensam om att ibland tro att jag andas lugnt, men det enda jag gör är att försöka lura mitt eget system genom att dra några snabba, lite längre och intensivare, andetag. Inte ett uns av att göra rätt.

Att andas rätt är att andas som ett barn. Att bröstkorgen förblir stilla och att det är magen som rör sig upp och ner. Andas du med magen syresätts hela ditt system utan att spänning byggs upp i bröstet. Visst, vi syresätter musklerna snabbare när vi andas med bröstet, vilket kan vara effektivt till exempel vid träning. Men om vi andas så hela tiden nyttjar vi inte lungornas fulla kapacitet.

Testa att andas lugnt i några minuter. På riktigt. Då öppnar sig ett lugn och du blir mer avslappnad. Det coola i kråksången är att de positiva effekterna håller i sig i flera timmar... du är lugnare och ökar din produktivitet. Vips!

/Malin O andas

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.