Arbetsglädje

Av alla oss som bor i Sverige går 2,1 miljoner människor till kontorsarbete varje dag (eller ja, fem dagar av sju i alla fall. Om det inte är helgdag. Eller klämdag. Eller semester. Eller nåt annat som gör att de inte går till jobbet just den dagen.).

Läser i GP idag att det som irriterar de här kontorsarbetarna mest på jobbet är ljud från t.ex. ventilation. Tänker att det borde vara som med musik - har du en positiv inställning till musiken, störs du inte av hög volym. GIllar du inte musiken är hög volym grymt irriterande och ökar också risken för hörselskador. Nej, säger inte att attityden betyder allt, men är säker på att den betyder mycket.

Precis som när det gäller en annan faktor som, enligt undersökningen som Vasakronan har genomfört och GP skriver om idag, påverkar arbetsglädjen: sura kollegor! Kontorsfolket gillar alltså inte griniga kollegor. Föga förvånande, för vem sjutton gör det? Men ändå hoppfullt; är du själv glad och positiv kan du ju smitta av dig av det till andra. Delad glädje ger ju dubbel glädje och ju mer glädje du slösar med, desto mer glädje får du tillbaka. Förutom glada skratt och positiva tillrop kan dessutom fysisk aktivitet hjälpa till att öka arbetsglädjen på jobbet. Fysisk träning gör ju att vår glädje- och måbrahormoner piggnar till, så för arbetsglädjens skull: aktivera dina griniga kollegor. Och smitta dem med skratt. 

Och ljudet från ventilationen? Hur svårt kan det vara att årgärda det?

Hälsar mera idag igen - för arbetsglädjens skull om inte annat. Hur hälsar du?

Malin L

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.