Armhävningar - en helkroppsövning för alla

Mer armhävning åt folket
Idag är det torsdag och många av er kanske planerar veckans fredagsfys för fullt? Då har jag ett hett tips på en gammal klassiker: armhävningar! Hallå! Tänker du att armhävningar inte är för dig? Tänk om. I filmen visar jag sex olika svårighetsgrader av armhävningar - vore väl sjutton om inte en av dem passar dig?!

Svaga kvinnor?
Vi kvinnor är generellt svagare i överkroppen och brukar ursäkta oss (apropå gårdagens blogginlägg om ursäkter) med att vi har aldrig kunnat göra armhävningar, så ... det vågar vi oss inte på. Men nu tänker vi om: alla kan göra armhävningar (okej, jag det finns självklart skador och så vidare som kan hindra) och alla kan göra dem på tå. Alla bör till och med göra armhävningar på tå om du frågar mig. Du har bra mycket mer glädje i vardagslivet av att kunna göra en armhävning på tå, där du har full koll på bål-/magstyrka än av att göra en halvhjärtad på knä. Men du gör ju som du vill förstås, jag är bara coachen som tipsar. 

Så: bålfokus, tighta till rumpan och kör. Hur många gör du idag? 

Stretcha bröstmusklerna
Jag visar en variant av bröststretch i filmen - den funkar att göra mot en vägg, ett träd, en dörrpost, en vän ... Och den stretchen kan du göra utan att ha gjort armhävningar, för är du som de flesta av oss; lätt rundad över ryggen och ihopsjunken i bröstet på grund av jobb vid datorn, så mår du gott av att öppna upp i bröstet. För energins, andningens och hela din uppenbarelses skull. Bland annat ...

Mer träning på bloggen
kommer om en vecka, torsdagsträning är minst lika bra som fredagsfys och en bra dag att kika in här på hälsobloggen för att få inspiration till din fredagsfys. Följ bloggen på Bloglovin´  för att hänga med på allt som händer här:
måndagar: mental träning
tisdagar: trender och mina tankar
onsdagar: ursäkter, självsabotörer och självhjälpare
torsdagar: träningspass
fredagar: ... det får du se imorgon!

Ses snart igen ju,

heja heja dig så länge!

//Malin

Comments

inre bukmuskler och rörlighet i överkropp kan gott komma först, men en stående variant? Kan till och med vara en form av bålträning ... När var du gravid? 

 

 

Hur som: heja på!!

//Malin

Permalink

Armhävningar var jag bra på en gång i tiden. Jag försöker ibland men händerna klarar det inte. En bra övning är det dock. Snart börjar min rehab och då hoppas jag få ett bra träningsprogram.

Permalink

Alltså, jag har den där bilden av att vara svag, men klarar iaf lite armhävningar... men att åka vattenskidor har jag inte lyckats med. Ibland undrar jag hur mycket som sitter i huvudet och hur mycket som sitter i armarna...

Ja, mer i huvudet än i armarna, för i armhävningar behöver du bröstmuskler och när du åker vattenskidor behöver du massa bål- och benstyrka (o greppstyrka). Hoppas att du får ill vattenskidåkning - sååå kul!

hejaheja!

Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.