Black Friday - för Musikhjälpen, barnens och löparglädjens skull!

Filmen är ett resultat av en utmaning jag tog mig an förra året, om mina vänner samlade ihop en viss summa (minns inte hur billigt jag sålde mitt dopp för) skull jag bada. Ingen big deal för mig, men dit pengarna för Musikhjälpen gick blev det väldigt betydelsefullt ...

Det finns inte ett företag som vill sluta sitt år med röda siffror och med den utgångspunkten förstår jag Black Friday-fenomenet. Ändå inte ... det känns hysteriskt med alla Black Friday-erbjudanden. Jag klickar bort dem. Sorry! Tänker att ekonomin är som hälsan, den bli mer hållbar av små steg varje dag istället för stora svulstiga tillfälliga satsningar, annars hamnar vi i samma sits nästa år eller efter nästa semester. Förutom Black Fridays bidrag till konsumtionshysterin gör den också oss konsumenter till virriga höns. Hör och ser det runt mig. Människor som googlar på alla erbjudanden de ser och undrar vad de ska shoppa. För shoppa ska de!

Lägg pengarna i rätt bössa
Då tänker jag såhär: är du upplagd för att spendera? Välj att lägga dina pengar på något som gör gott. Det gör dig gott (jo, det är sant: vi mår bra av att hjälpa till). Ett hett tips just nu är Musikhjälpen. Årets tema är "Barn är inte till salu" Barnsexhandeln är en växande miljardindustri med ett enormt mörkertal, men där man uppskattar det till att två miljoner barns säljs varje år i den globala sexhandeln. T V Å miljoner! Har du barn? Tänk dig ett enda barn som säljs och som dessutom säljs som sexslav. Jag gråter när jag tänker på det. Det är inte svårt att tänka sig att de barn som utsätts för men för livet och kanske aldrig kan njuta av det hälsosamma kärlekslivet. Eller av livet?

Jag springer in pengar. Vill du vara med?
Jag tycker att Musikhjälpen gör ett superfint jobb och kommer i år, precis som föregående år, springa in mina pengar till Musikhjälpen och Lonesome Runners bössa. Förra året la jag in bad som bonus för er som samlade pengar i den bössan med mig. Det kan jag tänka mig att göra om! 

Jag springer normalt sådär ungefär (mäter ju inte så noga) 35-50 km på en vecka. Vad säger du: vill du satsa en peng/kilometer jag springer mellan 11 och 17 december? Eller per kilometer du själv springer? Kilometrarna går rätt in i Lonesome Runners bössa. Kanske ska vi springa tillsammans? Jag kommer att rapportera min kilometrar dagligen under den period Musikhjälpen pågår på Facebook och Instagram. Första och sista dagen här på bloggen också. Kanske in i mellan också?

Lonesome Runners
Lonesome Runners är en virtuell löparklubb och jag vågar påstå att det är världens största. Vi hänger tillsammans på nätet och springer irl alldeles själva. Du kan läsa mer om klubben och vad vi gjorde förra året här: God jul Musikhjälpen
 

Så, vad säger du? Är du med mig i löparspåren? Hur många kronor/sprungen kilometer skänker du till arbetet för att motverka barnsexhandeln? Kanske ditt företag satsar ännu mer? I så fall får ni ett blogginlägg av mig. Jag satsar på 5 kronor/kilometer, men du vet ju vad som gäller: många bäckar små och varje litet steg räknas. Länken till Lonesomerunners bössa hittar du här. Lonesome Runners Musikhjälpen

Skön fredag (oavsett färg)

Ses snart igen, heja dig så länge!

//Malin

PS. Häng med på uppdateringarna på bloggen via Bloglovin´

Comments

och det viktiga är ju var pengarna hamnar i slutändan - bössa som bössa liksom. Barnen som är det viktiga här!

//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.