Challenge the road: tummen upp!

Skor

Veckans försnack
Vi har snackat om att du ska känna dig ”lång, lätt och snygg”. Sträck på dig, men slappna av i axlarna. Här kommer en del andra teknik tips. Och för att musklerna ska få maximalt med syre ska du se till att ha öppen bröstkorg- brösta upp dig lite och vinkla tummarna upp (det är positivt också med tummen upp, jag gillar´t) för då arbetar även armarna fram och tillbaka jämns med sidorna. Håll höfterna rakt – dansa salsa får vi göra efter rundan. Och ett tips att tänka på om du känner att du lätt får ont i knäna; försök att undvika för hård hälsisättning – korta hellre av stegen och ta många.

Vill också lämna med er lite skillnad på löpning på asfalt och i terräng.
Asfalt: Perfekt underlag för att öva teknik med sin jämna yta. Det är lätt att springa med sin stolta hållning. Tänk på att springa med naturliga löpsteg, men inte för långa sånna.
Terräng: Se upp vart du sätter fötterna. Detta är perfekt underlag för att stärka upp vrister, fötter och ben. Du varierar automatiskt din fotisättning beroende på rötter och stenar. Du kommer också variera i tempo.

Veckans träning
Det är sommar – passa på att nyttja denna underbara årstid och ta dig ut i terrängen. Låt kommande veckors träning variera i underlag. Håll dig fortfarande till minst 2 men gärna 3 träningspass, och låt ett vara lite längre, ett lite kortare men snabbare och ett som är LEK – lek I skogen. På ditt långa pass – ta en check och kolla av hur långt du kan springa med en ok känsla i kroppen. Med ok känsla, ja det behöver inte vara lätt.

Veckans TIPS:
• Tummen upp – för att det är roligt att springa. Det ger en öppen bröstkorg och lättare andning.
• Tänk att någon drar dig i håret – sträck på dig.
• Ut i terrängen och lek med fart och steg. Löpning när det är som bäst!

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.