Chefens våta dröm - min sanna hälsodröm

Hälsa mera

De flesta av oss har drömmar om hur vi vill att livet ska vara. Hur vi själva ska vara. Var vi ska vara, med vem vi ska vara och vad vi ska göra. De flesta av oss drömmer, men fastnar någonstans i verklighet,  jantelag och gamla sanningar. Men nu så: här kommer storyn om hälsodrömmen som blev sann. Den är min, men du är välkommen att hänga med Din chef kommer att älska det...

Låt mig börja med min dröm,
vill du inte läsa om den så kan du hoppa ner två stycken direkt - där kommer tips om hur du kan drömma vidare för att göra både dig och chefen nöjda och belåtna. 

Jag drömmer om en värld där vi är snälla mot varandra, där vi alla har tillräckligt med fysisk uthållighet för att orka med vårt stillasittande arbete, där vi litar på vår magkänsla och inte jämför oss på ett tärande sätt med andra, där vi inte tycker att det är ett dugg löjligt att high fiva varandra och där vi skrattar minst lika mycket som barnen gjorde på 1950-talet. Jag drömmer om en värld där vi inte tänker på våra egna eller andras brister utan där vi fokuserar på alla styrkor vi har, där vi berättar för varandra vad vi tycker om hos varandra. Vad vi beundrar. Jag drömmer om en värld där vi vågar visa våra svagheter och där vi är generösa och hjälper varandra. Jag drömmer om en värld där vi gärna tar och ger tips och där vi är helt säkra på att vi själva känner oss själva bäst. Jag drömmer om en värld där vi peppar varandra, där vi visar att vi inte tycker att det är okej att prata illa om andra, där vi har både råg och styrka i ryggen och en inre bålkraft som gör att vi slipper väldigt mycket ryggont och där vi behåller rörligheten i både kroppen och knoppen för att inte skrumpna ihop, nöja oss med mindre och inte tycka att vi är värda mer än så. 

Nu räcker det! Ur den känslan föddes min dröm när jag var sjuk. Utmattningsdeprimerad på grund av mig själv, bristen på självtillit och tydliga ramar från chefer. Men det är en helt annan historia som jag återkommer till i nästa blogginlägg. Stay tuned! Nu till det fina med alla mina drömmar: de är sanna! Eller ja, på väg att besannas mer och mer även om du kanske tycker att jag är ute och cyklar nu (springer dock hellre ;-). Men jo: grejen är att jag jobbar för dem. Varje dag. Och motståndet runt omkring blir mindre och lättare att forcera för varje dag som går. Lönsam hälsopepp är mitt sätt att skapa min drömvärld och det funkar! Jag tar små steg i rätt riktning varje dag, no big deal liksom. Sprider hälsa omkring mig som John Blund strödde sömnmedel över alla snälla barn. Ödmjuk av egna ärr och erfarenheter, trygg i torra fakta och med en passion som stärks för varje litet steg jag tar i rätt riktning. Jag vet att jag är på rätt väg. Jag litar på min magkänsla. Och jag vet att jag inte behöver jämföra mig med någon annan för att utvecklas, jag behöver bara jämföra mig med mig själv. Och det är inte så bara det...

Var kommer chefen in? 
Chefen och du är egentligen mer korrekt, men tycker att rubriken blev roligare så här;-) Jo, ju mer sann min dröm om en värld med människor som har uthållighet och självtillit, är generösa mot sina medmänniskor, inte har ont i rygg eller huvud av helt onödiga anledningar, orkar vara kreativa, produktiva och effektiva hela arbetsdagen, som sprider glädje genom att vara glada, som är villiga att utvecklas och inte spjärnar emot genom att inte se sina egna svagheter, som bidrar till allas trivsel genom att peppa, berömma och high fiva och som har förmåga att fokusera desto lättare blir chefens jobb. Desto mer ökar företagets och organisationens lönsamhet både när det gäller mänskligt, kulturellt och ekonomiskt kapital. DET är grejer det. Och allt det här handlar om hälsa i grund och botten, du vet - det där som jag arbetar med.

Det är fritt fram att drömma och önska kan man ju alltid som min mormor brukade säga. Men om du inte känner den där passionen för det du drömmer om, om du inte tar de där stegen i rätt riktning, så... Dream on!  

Heta drömtips (om du vill ha dem): 

- Dröm på riktigt! Utan att stoppas av "men så har vi aldrig gjort förut" eller "egentligen skulle jag vilja, men..."

- Väck passionen till liv! Drömmen är värd det om du siktar på en långsiktig relation med dess innehåll

- Gör något! Önska kan du ju alltid som sagt, men för att drömmen ska besannas behöver du göra något åt den. Något litet. Räcker. Lite och ofta...

 

Jag har tidigare skrivit om att det inte är så konstigt att vi stannar vid tankar och drömmar. Läs gärna Det är större än du tror!

Jag har skrivit en bok som kan hjälpa chefen på traven: Hälsan i fokus - för framgångsrika ledare

Det där med lönsam hälsopepp - mer om det här: Lönsam hälsopepp

PS. Jag är jättebra på att svara på mail och telefon om du vill veta mer om min lönsamma hälsopepp. 

heja heja dig,

hälsar Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.