Dagens intention - tips!

dagens intention, Malin Lundskog, blogg, Hälsa mera

Dagens intention

Dagens intention är något jag sätter varje morgon, tillsammans med morgonkaffet. Det är ett sätt att göra mig själv medveten om vad som är viktigt och vad jag behöver fokusera på för att vara och göra som jag vill. Med dagens intention underlättar jag för mig själv och ger mig själv ramar att håll mig inom. Då lägger jag mindre tid på planlöst instagramskrollande och slösurfande till exempel.

Lägger energin på rätt saker

Dagens intention hjälper mig att lägga energin på rätt sak, som om min energi kanaliseras smartare och mitt mindset blir skarpare. Vad som är rätt sak kan vara olika från dag till dag, men det syftar alltid till att jag är och fortsätter vara den glada, fria, starka Malin som jag vill vara.

Det som är rätt för mig tar mig till den jag vill vara och dit jag vill från min utgångspunkt. Du och jag har kanske helt olika planer, är olika och vill vara på olika sätt, vilket också innebär att vi kanske behöver lika intentioner med våra dagar. Eller inte?

Häromdagen vaknade jag och kände redan från början att jag var helt stissig i huvudet och hade driljoner saker jag försökte fokusera på samtidigt ... En sådan dag var det superskönt att bestämma mig för att dagens intention behövde vara att hålla mig till min plan, som i mitt fall den dagen var en attgöra-lista. Hålla mig till planen! Jag har ganska lätt att fastna i annat. Slukas upp av kul samtal, inspirerande blogginlägg och ibland av att bara lukta på blommorna. (Bara förresten? Ibland är just blomluktandet grejen med dagens intention ...)

Inget jag säger och sedan glömmer

Dagens intention är inte något jag bara säger och sedan glömmer. Med en intention för dagen underlättar jag för mig själv. Jag behöver inte fundera på om jag ska göra si eller så, det här eller det där i olika situationer under dagen. Jag vet! Jag har verkligen glädje av det och gör det inte bara för att det låter bra (som jag har gjort med många mål i livet, när jag har satt mål som jag tror låter bra i andras öron.) Det här är något som har betydelse för mig och mitt allra hetaste hälsotips idag är att börja träna på att sätta dagens intention du också. Det är ett grymt mindset-verktyg!

dagens intention, Malin Lundskog, intentioner till kaffet
intentioner till kaffet ...

Tio tips på dagens intention

Det här är några av de intentioner jag använder mig av:

 • var där du är när du är där och gör det du gör när du gör det (när jag känner behov av att inte splittra mina tankar)
 • gör allt med lätthet (när jag har jobbiga grejer att ta mig igenom)
 • håll dig till planen (fokusvariant)
 • stå upp för dig själv i varje situation (inför viktiga möten och för att undvika bitterhet till exempel)
 • sitt lugnt i båten (när jag känner mig alltför ivrig och otålig)
 • ge alla du möter av dig själv (vill ju inspirera andra, så at jag inte glömmer ...)
 • var den du är. Hela tiden. (behöver påminna mig om det ibland) 
 • go with the flow (när jag behöver påminna mig om att låta det vara som det är och återhämta mig)
 • var den bästa vännen du har kapacitet till (tillbaka till vad som är viktigt, när jobbet tar över för mycket)
 • gå all in! (när jag behöver vara modig och göra läskiga saker är det lika bra att köra på!)

Listan kan göras oändlig och du kan fylla på med de exempel du behöver. Jag ser till att också tala om för mig själv varför jag har valt just den intentionen den dagen.

Så här kommer du ihåg din dagens intention

 • Sätt intention som en påminnelse i telefonen som poppar upp några gånger under dagen
 • skriv ner din intention i din kalender
 • sätt upp din intention på post it-lappar på smarta platser under dagen

Det här är en typiskt bra grej för ett långsiktigt hållbart och hälsosamt liv. Som vilken träning som helst funkar även en intention för dagen bättre och bättre ju oftare du gör det.

Jag delar alltid min intention i mina instastories. Följ mig gärna på Instagram och ta en titt på mina stories varje dag. Vilken intention skulle du behöva sätta just nu för att underlätta livet för dig själv? Dela gärna i kommentarerna nedan.

 

Ses snart igen!
Tills dess: HEJA HEJA DIG!

//Malin

PS. bilden där uppe - den Situationen kom till tack vare att jag hade satt intentionen för dagen som innehöll utonjut. Annars hade jag förmodligen suttit kvar på min kammare, framför datorn ...

 

 

Comments

... tror också att de flesta vill lära sig, men inte vet vart de ska ta vägen och väljer därför den enkla vägen som innebär att slippa in och rota i sig själv (även om det är chuuuur spännande som helst om du frågar mig)

Vad gör du för att hantera och fokusera på ditt eget välbefinnande? Vore så intressant att få ta del av!

//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

 • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Lines and paragraphs break automatically.
 • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.