Du ångrar bara det du inte gör ...

winterworkation i Åre, vinterlandskap, utonjut, snö, hälsa

Sköna obekväma tankar från winterworkation

Tänker så att det knakar skönt. Som en stretch du vet, som gör sådär gott-ont. Idag tänker jag på att jag är så himla glad att jag inte följde min första instinkt i söndags när jag vaknade. Den var nämligen: jag åker inte till Åre! Jag känner ingen, jag kan inget, jag kommer att vara lastgammal och tråkig, tänk om ingen vill prata med mig, tänk om ... Ja, jag tänkte precis så som många av mina kunder gör när det gäller hälsan: tänk om ... tänk om jag inte kan, tänk om jag inte orkar, tänk om jag inte lyckas! Tänk om ... Och det är i det läget det är dags att tänka om. Och tänka: Tänk om jag kan! Tänk om jag lyckas! Tänk om jag får skitkul! Tänk om jag lär mig massor! Tänk om jag träffar massa roliga människor!

Tänk om jag inte hade åkt? Då ...

Hade jag fortfarande inte testat att köra skoter, som Åreguiderna så generöst tog oss med på.

skoterkörning winterworkation i Åre

 

skoteråkning i Åre, winterworkation, Malin Lundskog
Foto: Hanna Wendelbo

Jag hade kanske aldrig fått veta vilka konstverk jag kan göra med blommor, som Hanna visade oss:

blommor, winterworkation, löpare, malin lundskog
Kanske inte var såhär Hanna tänkte sig först, men jag är nöjd :-) 
blomstermandala. blomsterpill med Hanna, winterworkation Influencers of Sweden
Nu snackar vi, va? Blomstermandala! Wow tycker jag lite ödmjukt.

Jag hade inte fått uppleva sagolika 25 kilometer i total ensamhet i skidspåren:

längdskidåkning, winterworkation i Åre, Malin Lundskog

Jag hade inte lärt känna fler än jag gjorde i söndags morse. Fina människor dessutom! Sådana är det ju fint att ha fler av i livet. Jag kan en hel del mer än jag kunde innan jag drog iväg och jag ser fram emot att lära mig mer. Jag var förmodligen äldst, men tror inte att jag var så tråkig för det. Löjlig grej att haka upp sig på, eller hur? Och jag hade någon att prata med varje stund jag ville det. 

Det tänker jag på. Och så tänker jag på hur jag kan få till mer skidåkning i livet ...

Jag är tacksam över att jag är målbildstränare och coach och mellan varven lyckas använda mina sådana skills även på mig själv. Som i söndags, så att jag inte föll för den enkla utvägen att stanna kvar hemma i Göteborg. Då hade jag ju missat allt det där jag just beskrev och dessutom det här: resan upp till och från Åre med Maja, jag hade inte fått träffa Sara irl, en tjej jag inspireras massor av (erkänner: starstruck!), jag hade missat den sanslöst goda maten som Holiday Club Åre bjöd på (på riktigt: åk! ät!). Jag hade inte fått workshoppa med Alexandra eller prata äventyr med Chaly. Jag hade inte fått kunskap och inspiration av Clara om varumärke, Johanna om rädslan att inte vara omtyckt (typ tvivla på att åka till Åre?), Jeanette om stipendier, Ann-Mari om passiva inkomster, Mayrem om SEO, Mona om marknadsavdelningar. För att nämna några. Har jag missat någon räknar jag med att denna någon säger till och inte ångrar något som inte blir gjort. Eller sagt.

Jag ångrar det jag inte gjorde

Vad jag ångrar? Att jag inte bjöd på något av det jag faktiskt kan, som hälsa för entreprenörer och vad en gnutta motion gör för kreativiteten (har du sett att webbkursen Hälsa för entreprenörer släpps idag förresten?). Tur att det kommer fler workations - så att jag får nya chanser. En bra grej det där: att få en ny chans. Och ta den ...  

Färdigångrat för den här gången. För alltid? Nej, kommer säkert tvivla fler gånger, men ju fler gånger jag övervinner tvivlet, desto bättre blir jag ju på att övervinna det. Det tänker jag på. Och på det där med att få till mer skidåkning i livet då ... 

Vad tänker du på?

Vill du fortsätta hänga med mig här på bloggen och ta del av fler hälsosamma tankar? Följ bloggen på Bloglovin

Ses snart igen!
Tills dess: heja dig, dina tankar och allt du inte ångrar!

//Malin

Mer om winterworkation: mindset och bättre självkänsla - måndagsmotivation

Mer om organisationen jag drog iväg med: Influencers of Sweden
 

Comments

Permalink

Underbart att läsa om egna tvivlet. Känner igen mig så mycket i denna känsla, både att tänka att inte vilja åka och sedan att verkligen åka och uppleva. Att fatta nytt beslut och inte ångra.
Tack för att du delar så öppet!

In reply to by Tess Mabon

Permalink

känns väldigt härligt att det faktiskt är fler än jag som känner så här!

//Malin

Permalink

Oh men jaaa! Precis. Min version av din "Men tänk om jag kan"-tankevändning är frågan "Hur gagnar detta mig?" (alternativt "Gagnar detta mig?") varpå jag alltsom oftast får kicken i häcken jag behöver att få syn på dessa tankar, som i n t e är sanningar, utan, just det, helt enkelt tankar. Tankar som kommer, och stannar kvar om jag låter dem, men också tankar som kan släppa taget, om jag låter dem. Det är vad Gagnar-frågan ger mig.

Låter som en alldeles underbar workation förresten!

Permalink

Ja tänk om om inte fanns! Skönt att du till slut följde ditt hjärta och gav dig iväg och fick den härliga upplevelsen. Det finns för många "Varför" i våra hjärnor, jag försöker ersätta mina med "Varför inte".

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.