Förändringarnas tid är här - en hälsospaning om trender inom hälsa

träningstrend malin Lundskog

Nya tider för hälsan
Det blåser nya hälsovindar! Har du känt dem? Allt fler av oss som jobbar med hälsa och/eller träning pratar om det. Har du hört oss? 

Det som är nytt inom hälsobranschen är egentligen väldigt gammalt och det som fick mig och en annan Malin att starta Hälsa mera. Det här säger många av oss i branschen just nu och fler och fler hakar på: 
 

Släpp press och prestation, rör dig massor, få frisk luft, vila jättemycket, ha roligt och tyck om dig.

 

Ungefär så. Gammalt sunt bondförnuft egentligen, eller hur? 

Hälsa utan press och prestation
Hälsa handlar inte om någon tävling eller prestation! Hälsa är inte detsamma som att käka flest avokador eller springa snabbast på milen. Hälsa är en helhet! Hälsa handlar lika mycket om att varva upp och träna fysiskt som att varva ner och träna mentalt. Hälsa är att vara rörlig i både kroppen och knoppen och att vara tillfreds med sig själv och livet. 

Hälsa är inget projekt, det är en (livslång) process. En never ending härlig story. Ibland måste vi utmana oss, pressa oss, svettas, slita oss i håret och vara galet disciplinerade för att få till det och ibland behöver vi perioder av vila och återhämtning. Det viktigaste vi kan göra är att lära känna oss själva, så att vi kan lita på det kroppen säger till oss eller knoppen påpekar. Hur enkelt det än låter: det är lättare att riva av ett tufft träningspass några gånger i veckan än att lära känna sig själv. Reflektera. De flesta av oss lägger därför hellre tid på ett träningspass än på reflektion. Jag säger att de flesta av oss behöver tänka om. Göra om. Göra mer hälsosamt rätt. Vad säger du? 

hälsotrend Malin Lundskog
Gör något roligt och tyck om dig! 

Ny hälsotrend
Den nya hälsotrenden betyder inte att träning helt plötsligt blir oviktigt. Inte alls! Träning är viktig för hälsan. Den mentala träningen likaväl som den fysiska. Och för att inte nästla in mig i årets längsta blogginlägg så sätter vi stopp där för idag. Med att gilla oss själv, sluta hälsoprestera och börja hälsoreflektera? 

Och du: imorgon bjuder jag på värsta grillfesten - en grymt rolig träningsmetod som en av mina nyhetsbrevsläsare tipsade om. Häng med då, särskilt om du ska ut och grilla i helgen ;-) Häng med mig på Bloglovin´  så missar du inte det.

PS. Pressen och resultatfixeringen kan vi väl lämna åt elitidrottarna, hoppas inte att de tar åt sig av det här - jag älskar att titta på idrott på hög nivå. Se hur de kämpar och sliter och åstadkommer fantastiska stordåd. De gör ett enormt jobb och är inte alls alltid snälla mot sig själva. eller ens särskilt hälsosamma, men wow för inställningen och vinnarskallarna. För den mentala styrkan och modet. Och för underhållningen ... (Ikväll hoppas jag på underhållning i Scandinavium, när Frölunda Indians tar sig an Skellefteå.)

Ses imorrn alltså, då bjuder jag på grillfest!
Tills dess: heja dig!

//Malin

(i boken GLAD FRi STARK som släpps 2/12 får du många tillfällen till reflektion och peppen att tycka om dig själv. Kom på releasen, eller förbeställ boken här: GLAD FRi STARK - boken)

Comments

Permalink

Älskar att hälsa mer och mer är just hälsa...att det handlar om balans, äta bra och röra på sig mer än att ALLTID äta nyttigt, undvika socker, springa och vara smal... tror ordet BALANS kommer komma så mycket mer i framtiden. Att han en jämnvikt i det man gör, det man äter och hur man lever...

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.