Fira framgångar - därför är det viktigt!

fira framgång, hälsa, frukost, födelsedag, friyay, Malin Lundskog

Fira mera
Det här med att fira är de flesta av oss ganska dåliga på. Eller? Bland dem jag möter både privat och i mitt arbete som föreläsare, coach, målbildstränare, löpcoach, gruppträningsinstruktör, bloggare, pt (herregud vad jag träffar många i många olika situtationer!) så är det få som säger att de är riktigt bra på att fira. De flesta säger att de borde bättre på att fira. Bättre på att uppmärksamma sina framgångar, sina steg åt rätt håll och sina liv. Synd och skam!

Kan vi inte bara bestämma att vi firar mera? Struntar i att vi borde utan kör och gör?! Oavsett om framgångarna är stora eller små, oavsett om vi firar genom att dricka bubbel eller köra en high five: så ser vi till att fira! Uppmärksammar våra framgångar och är tacksamma över det härliga vi har omkring oss. Att fira är hälsosamt och gör oss gott!

Success mindset - därför ska du fira
Genom att fira dem vi är och det vi gör förändrar vi fokus på våra tankar från allt det där som är kvar att göra på attgöra-listan till allt det där som faktiskt redan är gjort. Då skapar vi ett success mindset och det hörs ju på namnet hur bra det är! Det gör nämligen att vi börjar se oss själva som framgångsrika, bli mer säkra på oss själva och fixa motgångar bättre. Hur bra är inte det? Värt att fira va?!

När vi firar frisätts dopaminet i hjärnan och nu snackar vi måbra-hormon. Vi mår så bra av det att vi vill få till den hormonutsöndringen igen. Och igen. Och igen. Firandet hjälper oss alltså att skapa vanor genom att öka motivationen att upprepa ett beteende. Därför finns det en stort vits med att fira delmål - de gör resan mot målet så mycket roligare!

frukost, fira framgång, Hälsa mera, Malin Lundskog
Så här mysigt är det på Kafé Magasinet. Ute fast inne ...

Idag har jag firat
... en av mina bästa vänners födelsedag med en frukost på jättehärliga Kafé Magasinet. Den miljön! Den vännen. Och den frukosten! Oj oj oj så mycket bättre än ett kinderägg. 

Jag har highfivat med en av mina söner - som en kick off inför att vi ska på My dog och kolla hundar imorgon och förhoppningsvis komma några steg närmare beslut om vilken ras vi vill ha. 

Jag firar strax ett beslut som två av mina digitala vänner och jag har tagit inför året - då sitter vi i varsin stad i Sverige och skålar i bubbel med varandra. 

Vad firar du?
Dela gärna med dig vad du firar idag. Trettondagsafton? En skön löprunda? Årets första arbetsvecka? Ett fint möte? Eller ... ja, vad vet jag? Det vet ju bara du. Kul att få veta vad du firar. Eftersom jag tycker att vi behöver bli bättre på att fira, kommer jag tillbaka till firandet på bloggen nästa fredag. Fredagsfira - vad säger du om det?

Vi ses innan dess. Imorrn till exempel ...
Tills dess: heja heja dig!

//Malin

PS. Jag har bloggat om att fira förut, bland annat om att fira tomrummen här. I det blogginlägget hittar du länkar till fler firanden! I boken GLAD FRi STARK och i webbkursen glad fri stark ingår firande som en av fem framgångsformler för ett hälsosamt liv. 

PPS. Vill du hänga med på alla uppdateringar här på bloggen? Följ bloggen på Bloglovin´

 

Comments

Permalink

Hej Malin

Jag är så värdelös på att fira. Firar gärna andra men sällan mig själv. Har under många år nästan valt att undvika att fira av någon anledning.
Så bra skrivet. Skall nog börja fira mer.

Linda

Permalink

... förmodligen inte ett dugg värdelös. Bara ovan! Tycker inte att du nog ska fira. Bara gör´t! Tänk om du gillar det ;-)

 

HEJA DIG!
//Malin

Permalink

Idag firar jag - och highfive:ade - att dottern övningskörde ända fr Vejbystrand till Malmö på landsvägar (inte vågat oss på motorvägar ännu, fast sista biten fick bli Inre Ringvägen pga spårarbete i Lomma som ställde till kartläsaren och tillika handledarens färdplan)! Gick superduperbra!

heja både övningskörare och handledare! Såna äventyr är verkligen värda minst en sig five!

//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.