Fröna du sår

Hälsa mera

Tänk alla frön vi sår. Varje dag. Hela tiden.

Allt vi gör påverkar det och dem vi har omkring oss. Varje handling, varje ord är alltså viktigt. Inte sådär att jag tycker att vi ska tänka efter innan vi pratar, eller tänka på följderna av vår handlingar hela tiden - då skulle vi förmodligen tystna och stillna totalt. Men ändå, i det stora hela: visst vill du också hellre så frön som ger glädje och energi i det långa loppet än såna där frön som kanske inte behöver gro så länge, men som inte heller ger nåt i längden. Annat än bitterhet och en sur eftersmak...

Min mormor slängde visdomord omkring sig. Visdomsord, utdrag ur Bondepraktikan, orsdpråk och annat smått och gott. Sådär som jag tror att de flesta mormödrar (ja, eller farmödrar/farfäder/morfäder också för den delen) gör och alltid har gjort. För visst har du också hört som man sår får man skörda nångång? Jag hörde det från mormor. Hon kunde lägga till som man bäddar får man ligga också, för att verkligen försäkra sig om att det hade gått hem... Men nu var det ju frön vi pratade om. 

De små frön du sår idag, de gror, växer och frodas om du sköter dem rätt. Om du vattnar lagom, ger lagom mycket sol, rensar och gallrar lagom osv. Ibland blir det inte alls som du har tänkt dig, fast du gör allt du kan och vet att du ska. Men då har du ju ändå gjort ditt bästa, eller hur? Ibland kanske du sådde fröt vid fel tidpunkt och ibland på fel ställe - då har du ju i alla fall lärt dig det.

Jag berättade ju förra veckan om min fina vän, som inte kan så mer, men som vi är många som kan skörda från. Hon kommer att leva vidare tack vare att hon sådde och skötte sina frön så himla bra. Jag hoppas att jag sköter de frön jag sår lika bra. Så att många kan vara med och skörda! 

Lyckas jag lika bra med alla mina braiga frön som med rädisorna (ja, det är ett helt vanligt hönsägg bredvid - så du ser storleken), så är jag mer än nöjd;-) Hälsa är ett långsamt groende frö, ett frö som kräver skötsel varje dag och ett frö som ger dig glädje, energi, uthållighet, glada ögon, en hjulande hjärna. Hälsa mera™! Vilka hälsofrön har du sått? Sköter du dem? Vilka vill du så? Alltså: vad vill du skörda?

Malin L

 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.