Fuskar du på träningen?

Malin Lundskog löpcoach
foto: Ola Dyrhill

Ingen fuskar på mina träningspass
Jag fuskar lite idag, men vill ändå vara med på träningen ... Det där är en vanlig kommentar från deltagare på träningspass, men jag har hittills aldrig sett något fuska! Och då har jag instruerat inom gruppträning i många år. Många. Bland annat löpning, pilates, kettle bell, trx, body pump, spinning, core, hotyoga, cirkelträning och styrka.

Du fuskar inte om du tränar utifrån den nivån du är på just det passet. Vissa dagar är skitdagar, du är trött, har ont i en axel eller är ofokuserad i största allmänhet. Det gäller oss alla, men det innebär inte att du fuskar under träningen för att du inte tränar på samma nivå som du gjorde förra passet eller förra veckan. På mina träningspass har jag aldrig sett någon fuska och då har jag ändå ögon i nacken (är ju mamma också ...).

Träning på olika nivåer
Det fina med träning är att den finns för alla nivåer. En övning kan göras lätt och tung och mitt emellan. Och bara för att en instruktör har en plan på att du till exempel ska hålla en viss pulsnivå under ett träningspass, så kanske det inte är den nivå just du ska hålla den dagen. Det betyder inte att du fuskar! Du tränar på den nivån som är rätt för dig just den dagen. Vi instruktörer finns där för att peppa, visa säker teknik och komma med förslag och inspiration på vad och hur du kan träna. Men det är alltid du som bestämmer vilken nivå du ska träna på. Inget fusk med det tycker jag. 

mål
Den krokiga vägen i en utvecklingskurva ...

Sluta fuska
Var snäll mot dig själv! Säg inte att du fuskar, det får dig att känna dig som ... en fuskare. Och vem sjutton vill vara en sådan? Ha tålamod, träna på den nivån du är just nu och reflektera över vad det är som gör att du inte har den kraften eller energin du brukar ha. Det finns inga spikraka utvecklingskurvor, oavsett om det handlar om träning eller något annat så går det upp och ner. Inget fusk med det. Tycker jag alltså. Vad tycker du? 

PS. Vill ni träna med mig på jobbet och finns i Göteborgstrakten? Hör av er! Det brukar bli himla kul och det förekommer inget fusk ;-) 

PPS. Vill du få mina blogginlägg automatiskt? Följ mig på Bloglovin´ 

 

Comments

Permalink

Skuldbeläggande mår vi inte bra av, ändå är vi väldigt bra på att just göra det. Så nej, ingen fuskar. Jag fuskar inte heller. Gillar inte frasen "unna mig" heller - precis som att man egentligen gör/äter något man inte får.

Tack snälla för det! Precis så, gäller att snacka snällt med sig själv :-) 

//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.