Göteborgsvarvet jag glömde av ...

göteborgsvarvet jag glömde, Malin Lundskog, löpcoach, blogg, intervaller

Göteborgsvarvet jag glömde ...

Göteborgsvarvet jag glömde av att jag är anmäld till ska visst springas om 17 dagar. He he he - så kan det gå när en har fullt upp med att peppa och coacha andra att springa, tycka om sig och hitta sin glädje, frihet och styrka. Ändå är jag bra på att ta hand om mig själv. Och jag älskar verkligen varvet, allra mest för folkfestens skull. Och vet du: en halvmara fixar jag. Alla dagar i veckan!

Men ändå. Kom på i morse att det är så snart varvet går och fick ett infall. Ett intervallinfall! Vad kul det var! Varför gör jag inte det oftare?

Tips på intervallpass

Så här sprang jag i morse:

Uppvärmning ungefär tio minuter

4 X 400 meter i hög fart med två hundra meters gåvila mellan varje 400-ing
4 X 200 meter i ännu högre fart med hundra meters gåvila
4 X 100 meter i högsta fart med hundra meters gåvila 

Nedvarvning 10-15 minuter

Ja det där med fart, hög fart och jättehög fart ... allt är relativt så kör på. Satsa på att orka hålla jämn fart hela fyrahundringen och gärna samma fart genom alla fyra. På varje nivå. Det är lätt att gå ut för hårt och krokna, men egentligen är det bra att ha testat det också. Det är ju ändå bara träning vi pratar om och hur ska du veta vad du tål om du inte vågar testa? 

Jag drog iväg för fort första intervallen, men wow! Vad gôtt det är kött på. I´ll be back. Ska du med då?

göteborgsvarvet jag glömde, intervaller, Malin Lundskog, blogg, Hälsa mera
hey ho - let's go!

Springer med glädje

Löparglädje är min favoritsport och det är också så jag kommer att springa även Göteborgsvarvet jag glömde. Med glädje! De flesta av mina löprundor är njutrundor. Långa och långsamma. Med mängder av möjligheter att lukta på blommorna och ha det gôtt. Jag är tillräckligt tränad för att springa en halvmara utan att behöva träna för det, men det är ändå kul att få upp lite fart i benen. Så jag gjorde som jag säger till dem jag löpcoachar inför ett lopp: upp med farten och intensiteten. Spring korta intervaller och glesa ut antalet pass. 

Jag springer sällan lopp, men ... Göteborgsvarvet är ändå Göteborgsvarvet. I alla fall nästan. Banan har ändrats lite under åren, antalet deltagare har ändrats mycket och det har nog jag också. Från att vara en fotbollstjej med en ung tränande människas goda kondition, till en partysugen gymnasieelev som kom sist (sant!) till en prestationsdrottning som ville prestera till ... en motionär med glädjen i fokus. Som det känns nu hoppas jag att det stannar här. Det är så jäkla gôtt att bara ha kul och veta att det är hälsosamt kul.

Och jag vet att hur mycket jag än satsar på den roliga delen, så komme jag att vara skitnervös när det är dags för start den 19 maj. Kommer du? Som löpare eller hejarklack? Om du hejar - tala gärna om var du står, så utlovar jag en high five :-) 

Mer om Göteborgsvarvet från mig:
Göteborgsvarvet

En helt ny varvsepok

bland annat ... 

Och här hittar du själva varvet

Ses snart igen hoppas jag!

tills dess heja dig!
//Malin

 

Comments

Permalink

Härlig energi du smittar med även i text!
Och jag kan se framför mig ett lopp som tar löparna genom olika dofter genom olika delar av loppet, det vore underbart att mötas av olika dofter (härliga) under sin löpning. Eller vad känner du?

In reply to by Tess Mabon

Permalink

liljekonvaljer, rosor, saltvatten, nyregnad skog ... Helt fantastiskt. Så känns armhålorna min näsa hamnar i höjd med inte lika jobbiga heller ... 

 

Tack för tips!

//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.