Gott nytt delmål!

hälsa mera

Människor med mål och mening är faktiskt lyckligare än de utan. Det där med mål och mening har vi pratat om tidigare. Eller jag skrivit om och du läst. Kanske. Hur som helst: 

vad gör att vi inte når våra mål. Fast vi vill?! En anledning är att den passionerade kärleken till målen sakta men säkert slocknar. Ja, du vet hur det är med sådant: vi älskar passionerat, ser inga nackdelar, behöver inga försäkringar utan ska bara leva lyckliga i alla våra dagar... Och sedan händer något. Föremålet för passionen är inte lika felfri längre, vi har glömt hur det kändes från början, då när vi hängav oss utan att tveka, vi kommer inte ihåg exakt vad det var vi föll förr. Det är där de kommer in i bilden: delmålen, de där smådejterna och härliga tillfällena för firande och påminnelse om den goa känslan vi hade från början för målet. 

Det finns (minst) två anledningar till att sätta delmål till dina mål och de är:

- vi får anledninga att fira oftare - det sätter fart på alla måbrahormoner, som gör att vi längtar till nästa firande och vill göra om bravaden. 

små steg ofta leder till att vi lurar hjärnan till att skapa nya vanor och rutiner, hjärnan vill helst ha det som den alltid har haft det. Kommer förbättringarna stegvis märker hjärnan inte att nåogt händer, accepterar och rättar sig villigt i ledet. 

Så gott nytt delmål på dig! Stay tuned för mer om det här, hur tydliga delmål gör att du försätter dig i nu:et, i det vi brukar kalla FLOW, och inte störs av då, sen eller ens av dig själv... Spännande va? 

Ps. Vore fantastiskt kul att höra hur du firar alla framsteg du gör och de mål du når. 

heja dig, vi hörs o ses!

Malin

Här lite mer om att fira framgångar: Yeay för alla framsteg!

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.