Hälsa 365/141 - gör plats i huvudet

Hälsa mera

Ibland blir det trångt i huvudet med alla tankar på allt och alla som ska få plats. Tankar på barnen, föräldrarna, jobbet, hemmet, träningen, handlingen, partnern, semestern, facebookandet, googlandet, diskandet, twittrandet, diskandet, instagrammandet, mötandet, vännerna... och det dåliga samvetetet för att du tar dig tid att faktiskt rensa upp bland alla tankar. Slänger ut några kanske? Skapar utrymme i hjärnan för att kunna utvecklas, ta in nytt och njuta (ännu?) mer av livet.

Dagens hälsa365 är: meditera! Det dåliga samvetet kan du tänka bort, för när du tränar hjärna ger det, precis sm när du tränar kroppen, mer energi och i slutändan mer tid. Rena hjärnhälsan alltså!  Meditation ger en piggare och mer klartänkt hjärna, låter stresshormonerna landa, gör dig mer tillfreds med livet, skapar utrymme i hjärnan och det är inte alls så flummigt som du kanske tror. Ladda ner appen headspace och kör igång! Enkla konkreta tips för en lightvariant av meditation för dig som det här är nytt för. Du kan be appen påminna dig varje dag om att det t.ex. är OK att sitta obekvämt när du mediterar (du måste alltså inte ta dig hem till den sköna sängen). Du klickar dig enkelt vidare från steg 1, till 2, till 3 osv. Ge det 10 minuter under 10 dagar, så pratar vi mer om meditation sen. OK? 

ps. när jag var som sämst i min utmattningsdepression hade jag så många tankar på så mycket i huvudet samtidigt att det kliade. Jag ville slita ut tankarna, med händerna. Jag är glad att jag inte gjorde det och jag hade inte varit mogen att ta till mig den här appen då. Då var det fyrkantsandning som gällde för att ens kunna sitta stilla... Nu har jag god hjälp av en daglig dos enkel meditation - medicin för en människa med övermöblerat huvud. Hoppas att du är i en fas där du är redo! 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.