Hälsa 365/143 - viktiga relationer?

I USA, javisst - där är de ju galna, eller hur?, i USA väljer 40 % hellre bort sin tandborste än sin mobil. 30 % ger hellre upp sex än sina mobiler. Så skulle vi väl aldrig göra här? Eller... Tja, titta runt omkring dig, på stan, på bussen, på cafét. Hemma! Lurar i öronen och en liten fyrkantig smart sak i handen. Vi kanske inte är så annorlunda. Vi kanske också hellre väljer bort sex? Eller hellre struntar i att borsta tänderna? För: TÄNK ATT INTE HA NÅGON MOBIL!!!

Ja, dels kommer vi dö ut som art om vi väljer mobilen framför varandra, men innan dess: hjärnan. Den får ju ingen avkoppling. Den matas med bilder, filmklipp, ord ända tills vi till slut stänger ögonen på kvällen och då med en dos dagsljus i dem som försämrar sömnkvalitén. Jo, från ljuset en smartphone är jämförbart med dagsljus.

Dagens hälsa 365 blir: fingra på en människa, inte en mobil. Vilka relationer är viktigast? Egentligen?

(siffrorna kommer från  Micke Darmells Uppkopplad eller avkopplad. Jag kom att tänka på den igår när en av mina vänner la upp en härlig sommarbild på sin man på fb. Kl 22.00, 25 grader varmt och där satt han och njöt av livet. Med mobilen i handen...)

 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.