Hälsa 365/145 - mamma, EU och hälsa...

Hälsa mera

Mors dag, EU-val och hälsa - allt hänger ihop! Om du vill alltså...

En mamma väljer du inte, men du kan välja vilken relation till henne du vill ha oavsett om hon är glad, ledsen, frisk, sjuk, inte här, dum, tjatig eller kärleksfull. Bra relationer är viktiga för vår hälsa och de dåliga kan vi välja bort. För vår egen skull! Även om du anser att mors dag är ett kommersiellt jippo så kanske du har en mamma som är värd en kram? Ett ord? Eller en blomma... Har du inte det, kan påminnelsen om att det är mors dag vara en påminnelse om att ta hand om någon annan viktig relation? Ge någon annan en kram? Ett ord? En blomma? (skriver hon, som har tonårssöner som sover tills dagen är slut, förhoppningsfullt)

Det kanske inte blir som du vill, men du har en möjlighet att påverka och göra din röst hörd när det gäller vilka från Sveriges sida som ska vara med och styra och ställa i EU. Det är en hälsofaktor det också; att faktiskt ha rättigheter och möjligheter att påverka. Tänk om du inte fick rösta? Om någon annan bestämde? Nu har du ju i alla fall chansen att få det som du vill - ta den.

Så här blir ett EU-val, morsdag och hälsa ett litet enkelt steg mot att hälsa mera™: Dagens #hälsa365 - ta chansen att påverka både dina nära relationer och de politiska besluten, allt har en betydelse för din hälsa. Lätt som en plätt?!

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.