Hälsa 365/150: Nytt grönt

Hälsa mera

På sommaren är det verkligen hur lätt som helst att frossa i grönt. Dessutom är det ju underbart en härligt solig dag som den här, att äta mycket sallad istället för tunga rätter i värmen.

I vår lilla familj är det dock ibland så att det serveras sallader med ungefär samma grönsaker varje dag, vi har våra enkla favoriter. Ett sommarmål är därför att variera både hur grönsakerna serveras och vilka som serveras. Här är ett bra exempel på hur vi använde samma grönsaker som vi brukar, men vågade ändra på hur vi serverade dom. Gurka, sommarlök, härliga tomater, egenodlad basilika (sorry, var bara tvungen att nämna det), sockerärtor...och lite fetaost. Serverad som en varm sallad till grillat. Kan med fördel vändas med färska potatisar rostade i ugn om man önskar öka på kolhydratintaget. RIKTIGT smarrigt. Tänk på att värma grönsakerna i panna med låg temperatur, och endast en kort stund. Detta för att behålla krispigheten!

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.