Hälsa 365/159 - våga vila

Hälsa mera

Det är i vila det händer! Det är i vila vi reparerar allt som bryts ner under stress, press och träning, det är i vila vi bygger upp oss, både fysiskt och mentalt. Vila är en minst lika viktig del av din hälsa som till exempel bra mat och träning. Vila kan vara både passiv och aktiv, det kan handla om att ligga i hängmattan och göra absolut ingenting och det kan handla om att vila huvudet efter en intensiv arbetsvecka genom att ta en promenad. Det kan innebära att vila kroppen från träning genom att röra dig lungt och långsamt. Vila handlar faktiskt många gånger om att vara modig: att våga vila! I träningsvärlden, där vi allt som oftast befinner oss, är det ofta fult att inte träna en dag. Många får dåligt samvete och ser sig som dåliga människor för att de inte tränar den dagen. Men: ibland är det  just stillhet kroppen behöver för att orka med nästa kvalitativa träningspass. 

Dagens hälsa 365: våga vila - det har sina fördelar. Som att du blir starkare, piggare, smartare, gladare och mer motiverad att köra på igen. Lycka till!

Vi har skrivit om vila förut och om vikten av att kombinera aktivitet med återhätmning, bland annat i de här blogginläggen: 
gå på lina

ta time out

stressa balanserat

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.