Hälsa 365/216: Nystart?

Måndag... är det precis som för mig, första måndagen efter en oändligt lång semester? Go känsla...
Kanske är du en sån som hälsar mera på semestern rent automatiskt? Eller en sån som slarvar mera och som behöver dina vardagliga rutiner för att hålla hälsan i schack? Många vill, oavsett, ha en nystart när semestern är slut. Ett tips på vägen; Var snäll mot dig själv!

Förändring ska ske med kärlek, inte med hat. En hälsosam livsstil ska vara – just det – hälsosam. Hälsa är inte att avsky det man ser i spegeln. Hälsa är inte att straffa kroppen med hård träning. Hälsa är inte att hoppa över måltider eller livsmedelsgrupper ”bara för att alla andra gör det”. Hälsa är att ta hand om din kropp utifrån det just DU behöver. Att tala väl om dig själv, din kropp – och andras kroppar. Är du kritisk mot andra människors kroppar blir du automatiskt kritisk mot din egen. Omge dig med budskap om att du duger, att du är bra, att du är vacker. Umgås med vänner som lyfter upp dig och hjälper dig vara en bättre du.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.