Hälsa 365/275 - (o)hälsa på jobbet

Igår kom Arbetsmiljöverkets rapport Arbetsorsakade besvär 2014 ut där det konstateras att nästan var fjärde person i Sverige har någon form av besvär, fysiskt eller psykiskt, som de relaterar till arbetet. Var fjärde!!! Det är många det, tänker vi först. Och sen: Är det verkligen bara arbetsrelaterat? Och därefter: Skulle arbetsgivare tillsammans med sina medarbetare kunna undvika många av de här besvären? Våra svar på våra egna frågor (visst är det grymt att ställa frågor till sig själv? Man får allt som oftast riktigt bra svar!) kommer här:

  • Är det bara arbetsrelaterade besvär? Det förtäljer inte historien och jämför vi med andra länder så tycker de att vi i Sverige är lite galna som är så uppbokade hela tiden. Vi fortsätter köra på med middagar med vänner, mängder med aktiviteter för både våra barn och oss själva och bryr oss mer om dammråttorna än våra partners och vår egen återhämtning trots att vi är trötta. Vi menar inte att vi ska sluta träffa folk, men kanske ändra sätt att umgås på? Ta en promenad tillsammans, köra picknick, låta planerade fritidsaktiviteter stå tillbaka ett tag och strunta i en dammråtta eller två och kramas istället? Slappna av liksom - ibland måste vi gå långsamt för att kunna springa fort! Så när ni ser till hur ni mår på jobbet, lägg in privatlivs-aspekten också - livet är en helhet och inte flera olika liv. Eller hur?!
  • Kan arbetsgivare och personal undvika besvären? Ja! Kanske inte helt och hållet, men mer än vad som sker idag. När ni hälsar och friskvårdar på jobbet, se hälsan som något som utvecklar er och inte bara motverkar sjukdom. Använd konditionsträning som stresshanterare, bra matvanor som gör att ni undviker olyckor (jo, det är sant; en hel del olyckor kan undvikas om vi har tillräckligt med bra energi i oss) och kanske framförallt: tänk på att hälsan inte är privat även om den är jättepersonlig. Hur vi hälsar dygnet runt, inte bara under de timmar vi är på jobbet, påverkar hela livet, även arbetslivet.

Om både arbetsgivare och medarbetare bjuder till, bjuder på sig själva, är ärliga och hälsar mera™ så slipper många av de 24 % må dåligt. Ja, så tänker vi i dagens hälsa 365. Hur tänker du? 

ps. vi tänkte så när vi skrev vår bok "Hälsan i fokus för framgångsrika ledare" också...

 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.