Hälsa 365/301 - skratta mera

Hälsa mera

Skratta mera - så mår du både bättre och jobbar effektivare. Vi hoppas att du skrattar mellan varven och vet hur härligt det är att gapskratta. Sådär så att svetten lackar och tårarna sprutar. Hur ofta gör du det nu för tiden? 

Statistiken visar att vi skrattar i genomsnitt 5 ggr/dag på jobbet och det vi skrattar mest åt är när någon berättar något kul, åt ordvitsar (gôtt vara göteborgare;-), när vi ser/hör någon annan skratta, åt internskämt, när du själv eller en kollega gör något fånigt eller när något inte fungerar. 

Tjänstemän i storstäderna skrattar minst, lågutbildade på landet skrattar mest. Undra varför? Kan det ha att göra med att tjänstemän sitter (står hoppas vi i och för sig, du har väl sett blogginlägg om det?) ensamma och jobbar i större utsträckning? Anställda inom vård och omsorg uppger sig skratta mest och största anledningen kan ju vara att de umgås mycket, både med varandra och med patienter. Vi är flockdjur, hur skänt det än är att vara ensam mellan varven...

Varför ska vi skratta på jobbet då? Tja, för att vi kickar igång endorfinerna som gör att vi mår bra, hjärtat får sig en skön utmaning av ett asgarv och, faktiskt, immunförsvaret ökar av ett skratt! Vi blir glada av att skratta. Såklart! Dem vi skrattar ihop med får vi lättare att kommunicera med och vi får till och med lättare att lära oss nya saker och lösa problem av att skratta. 

Dagens hälsa 365: skratta mera och gör det till din uppgift idag att få andra att skratta. Ha ha ha...

ps. Här hittar du artikel i dagens GP om vikten av att skratta på jobbet, där du kan testa din egen skrattpersonlighet. Vågar du?

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.