Hälsa 365/311 - öka motivationen

Har du någon gågn bestämt dig för att träna mera, äta mindre godis, skratta oftare, vila bättre? Ja, sådär som de flesta av oss gör mellan varven. I början av varje år, efter sommarsemestern eller kanske till och med varje måndag (varför nu måndag skulle vara en exceptionellt bra dag att börja något nytt på?). Har du också, som de flesta av oss, tappat sugen? Glömt av att du ens satte ett mål? 

Här kommer några enkla tips för att öka motivationen igen, motivationen är ju trots allt drivkraften bakom varje framgång oavsett vilket område det handlar om. 

  • sätt upp ett mål

Det där har du ju redan klarat av väl? Om inte, sätt upp ett mål nu. At ha ett mål som du är sugen på att nå är det allra mest grundläggande för att hitta motivationen. Sätt upp både delmål och huvudmål.

  • planera för minst en vecka framåt

Om du har bestämt dig för ett visst antal träningspass, en viss typ av mat, en viss tid för vila: bestäm redan idag hur du gör nästa vecka. När, var, hur, hur länge, hur mycket osv.

  • var flexibel

Det måste finnas plats för flexibilitet, var inte allt för fyrkantig i din planering. Sjukdomar, äventyr med kompisar, övertidsarbete får inte göra att hela schemat kör ihop sig, se till att det finns luft i schemat. Om du bara, bara tänker på träning eller bra mat kommer du att tröttna.

  • känn dig förpliktad

Ta dig själv på allvar och gör det bästa du kan. Du menar ju det här? Du är värd att nå dina mål, eller hur? Tänk dig själv som den du är när du når ditt mål, vanan kommer om du har tålamod och tillit till dig själv. 

  • för dagbok

skriv upp hur du tränar, äter eller vilar (eller vad du nu har satt som mål), hur det känns och om du får några aha-upplevelser. Summera veckovis och se din egen utveckling. Här kommer feed back, var så säker! Du kan se dina framgångar och också hitta orsaken till att utveckling kanske inte blir som du drömde om från början. Feed back ger utveckling som ger ökad motiation som ger bättre resultat...

Dagens hälsa 365: öka din egen motivation! 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.