Hälsa 365/312: Regn, rusk

Hälsa mera

Höstens mörkaste tid är här... med få timmar av dagsljus. Och ibland aldrig solljus. I vårt hälsotips 365/10 tipsade vi just om det. Hur viktigt det är med solljus för att t.ex. producera D-vitamin. D-vitamin gör oss piggare, stärker vårt immunförsvar, hjälper oss motverka sjukdomar som tidigare nämnts... Och d-vitamin, det finns i fet fisk, ägg mm... men är svårt att få i sig naturligt i kosten. Så SOL eller TILLSKOTT, även för oss vuxna, är att rekommendera vintertid i alla fall.

Så förutom att påminna om D-vitaminet vill vi idag slå ett slag för vädret. Den klämkäcke säger så klart "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder..." och vi skulle vilja hävda att oavsett hur du känner inför olika typer av väder, så se det som en mental utmaning om det är rusk och regn. Du behöver inte njuta av vädret, men kan ändå njuta av att du tog dig ut. Att du är stark nog att övervinna ev. motivationsdalar som regn kan vara. Get out and get wet.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.