Hälsa 365/317 - lycka i längden

Lyckan kommer, lyckan går... Lyckan som består kommer inifrån och är helt oberoende av vad andra tycker och tänker, av hur ditt ekonomiska saldo ser ut, av hur välstädat du har det, hur snygga kläder du har och annat som vi tror påverkar lyckan. Lycka i längden får du av tacksamhet, av att hitta det stora i det lilla, av äkta närhet och av att känna lyckan i många små doser snarare än i få stora.  

För att: hjärnan vänjer sig vid det mesta du utsätter den för. Om du tror att pengar gör dig lycklig och lyckas skapa dig en förmögenhet, så gör det dig lycklig. Såklart! Men bara ett tag. Efter ett tag har hjärnan vant sig vid att du är förmögen och vill ha mer av det för att kunna plocka fram lyckohormonerna. 

Låter du lyckan komma inifrån, så är lyckan oberoende av yttre faktorer. Den finns ju där, inuti dig och du skapar själv dina lyckopiller. Ta dem. Ofta! Så lever du lycklig i längden. Kanske till och med i alla dina dagar?!

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.