Hälsa 365/329 - årets julklapp och hopp om övergående trend...

Vivofit

Årets julklapp är utsedd av HUI research och det bidde ett träningsarmband. Vi har ju skrivit om våra vivofit från Garmin förut (läs om Sova och att röra sig varje timme) och kör en tredje gången gillt med anledning av att just ett tärningsarmband hamnade högst upp på årets julklappslista (här hittar du artikel från GP: årets julklapp).

En av anledningarna till förstaplatsen menar man är att hälsa är trendigt och att vi aldrig har tränat så mycket förr som vi gör nu. Ja, en del av oss tränar mer än någonsin, samtidigt som stillasittande och inaktivitet är ett växande problem, så... vi håller inte helt med om det. Däremot hoppas vi innerligt att trenden hälsa håller i sig tills den inte är en trend utan en helt naturlig del av allas våra liv. Vi hoppas också att hälsotrenden övergår från att vara så galet fixerad vid just träning och yta till att bli en helhet med fokus även på insidan av oss. Fatsa rumpor och tvättbrädemagar gör oss inte lyckligare, det gör däremot starka, uthålliga och tåliga knoppar och kroppar. Hälsotrenda gärna, men se till helheten, den sköna själen, den hjulande hjärnan och de glada ögonen också. 

Därmed inte sagt att ett träningsarmband inte alls borde vara årets julklapp. Vi gillar våra, framförallt för att de påminner oss om att vi ska röra på oss varje timme (ja, även hälsofreaks som vi fastnar gärna framför datorn eller TV:n), att vi kan kolla vår sömn (jodå, hur väl vi än förbereder oss så blir inte sömnen alls alltid som man har tänkt sig) och att batteriet håller ett helt långt år. 

Dagens hälsa 365: hälsa trendigt och låt trenden bli en del av livet. Och varför inte: skriv upp träningsarmband på önskelistan. (pssssst: vi kommer med fler julklappstips under veckan, både här, på facebook, instagram och twitter. Häng med!)

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.