Hälsa 365/359 - gasa eller bromsa?

Den här juldagsmorgonen glimmade verkligen. Dagen också. Passade på att ta ett juldagslöp längs havet och njöt i fulla drag. Njöt också av att kunna slänga mig i soffan och göra... ingenting. Det är så sällan. Kanske alldeles för sällan? För det är nyttigt för hela oss att göra ingenting. Varva ner efter en hösts uppvarvning och en julförberedelses gasande. Där i soffan såg jag några av de första avsnitten av "Twin peaks" - serien från 1990-91 och dagens hälsa 365 bygger på Agent Coopers visdomsord (du som inte hängde med i början på 90-talet - gör det;-):

Vet du varför jag täljer i trä?
För att det är sånt man gör i städer
där man bromsar vid gult ljus istället för gasar...

Visst är det kloka ord? Bromsa vid gult, tälj en trägubbe, gör ingenting - återhämta dig och varva ned, det är inte en dag för tidigt. Och det betyder inte att du inte kan ta dig en löptur/promenad/träningspass - det betyder bara att du släpper pressen. Släpper måstet. Och nöjer dig med och njuter av det du har och den du är här och nu.

God fortsättning! 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.