Hälsa 365/51

Hälsa mera

Hinner du inte träna? Det är bara som du tror... Ett träningspass måste absolut inte ta en timme eller mer, du kan hinna långt på bara några minuter. Om du har planerat vad du ska göra alltså! Med planering blir allt lättare. Faktiskt. Då är det ju bara att göra det du har planerat, eller hur?

Har du inte planerat in någon träning idag, så gör det! Eller planera för imorgon... Här är dagens hetaste hälsotips för dig med ont om tid: träna intervallträning! Det funkar på styrketräning, det funkar på konditionsträning, det funkar för träningsvana, det funkar för helt ovana tränande. Och det är grymt tidseffektivt! Frågar du japanen Tabata så är 4 minuters träning perfekt, enligt schemat ge järnet 20 sekunder och återhämta dig 10 sekunder 8 ggr om. Lägg på några minuters uppvärmning och nedvarvning på det, så är det klart. Enkelt! Men inte lätt...

Finessen med intervallträning är att du under de korta pulstopparna vågar ta i ordentlgit för du vet, rent mentalt, att du snart får vila. Efter några omgångar stannar pulsen kvar ganska högt upp, vilket innebär träningseffekt fysiskt även om du hämtar andan mentalt. Ett bra sätt att lura sig själv?

Läs min minitest av olika appar för intervallträning. Jag lever kvar med sit. Funkar finfint och gjorde susen på morgonens korta löprunda. Den var inplanerad, annars hade den kanske inte alls blivit av? 

Vi fick frågan av Smpl, som är struktur- och ordning&redaexpert, igår: Vad säger ni om ordning & reda när det kommer till motion och hälsa? En kort sammanfattning av vårt svar: Bara gör det! Rensa ut onyttigheter i kyl och skafferi och planera in hälsa i kalendern. Du hittar vårt svar mer utförligt på Smpl:s facebooksida.

Och kontentan av det här (?) är att dagens hälsa365 är: träna intervallträning. Go go go!

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.