Hälsa 365/63 - träna smart

Var smart; reducera innan du kan addera! Ta bort en (o)vana innan du lägger till en annan. Ha kul! Om träning är en ny vana; anpassa den efter jobb, resor, vardag och lås inte fast dig vid nån überambitiös träningsplan, det kan du lämna till eliten.

Egentligen spelar det ingen roll hur många tydliga, välformulerade, specificerade, lockande och mätbara mål du sätter upp om du inte ger dig själv utrymme att nå dem. Låt oss använda ett exempel som passar  bra på Hälsamera-bloggen: träning. Säg att du har bestämt dig för att börja träna/träna mer/träna något annat och att du dessutom, vilket är jätteviktigt, formulerat varför du vill träna (om varför har vi bl.a. skrivit under rubriken Hälsa 365/17) och att du verkligen får energi av att ha det här målet framför dig. I alla fall i början... Sen kommer den där känslan av stress in i bilden. Av att du måste träna. Måste! Hinner inte! Måste!! När allt du egentligen vill är att må bra, ha kul och njuta av livet med hälsan i behåll. Då är det läge att reducera. Tänka till. Vad gör du idag som du egentligen inte vill göra? Som inte ger dig energi? Som bara är en gammal (o)vana? 

Dagens hälsa 365: Träna smart!

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.