Hälsa 365/70: Varm i kroppen!

Värm upp folk! Innan vi tränar behöver vi värma upp, ordentligt. Och anpassa uppvärmning efter det som komma skall, så det blir effektivt och har den effekt som krävs. Detta för att självklart förebygga skador, men också för att förbereda kroppen på att kunna prestera så bra som möjligt under ditt träningspass.

När kroppstemperaturen höjs minskar motståndet i muskler och leder, vilket ger en ökad rörlighet. Muskeln blir mer elastisk och risken att få bristningar minskar. En annan anledning är att ta oss förbi den syreskuld som uppstår när kroppen anpassar sig efter en ökad arbetsbelastning, när vi har fått igång pulsen under uppvärmningen är kroppen mera förberedd för träningen och kan prestera bättre. Det är dessutom så att vi under uppvärmningen gör oss mentalt förberedda på vad som komma skall, vilket ej är att förglömma. Vi lämnar jobbet och vardagen, och blir närvarande här och nu.

Nu... nu kör vi! Träna mera!

Psst! Varje dag under hela 2014 ger vi dig ett förslag på vad du kan göra för att hälsa mera™. Varje dag får du chansen att göra något som gynnar din hälsa. Din utmaning? Agera! Ge oss dina via: #hälsa365?

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.