Hälsa 365/93 - obligatorisk friskvård

Allt du gör påverkar alla i din omgivning, lika mycket som din omgivning påverkar dig. Är det då verkligen din ensak hur du hanterar din hälsa? Tillhör det ditt privatliv om stressar utan att återhämta dig, sitter stilla och aldrig rör dig, äter mat som gör dig trött, ofokuserad och grinig? Är det enbart din business att du trycker ner dig själv, istället för peppar? Menar du på fullt allvar att dina kollegor och din chef inte har någonting med din hälsa att göra? 

Du som är chef: är du allvarlig när du tycker att det är frivilligt för dina medarbetare om de ska motionera, äta sunt, vila, skratta och ha mål i livet? Är det upp till dina medarbetare om de vill lära sig mer om hälsa, träning, kost, glädje, stress, återhämtning? 

Vad är vi så rädda för? Varför vågar vi inte öppna upp och visa varandra att vi bryr oss! Vi vill att våra medmänniskor ska må så bra som möjligt, våra chefer vill att vi ska prestera så mycket som möjligt, våra nära och kära vill att vi ska vara så tillfreds med livet som möjligt. Eller hur? 

För att du ska vara den mest effektiva medarbetaren behöver du leva hälsosamt - det är inte bara din ensak. Din chef måste våga kräva att du utför ditt jobb på bästa möjliga sätt, att du orkar hålla fokus en hel arbetsdag. Din familj måste kunde kunna begära att du tänker på dig själv för deras skull. 

Eller?

Som du vet sedan tidigare är hälsa för oss på Hälsa mera en helhet - glöm den hälsohetsande utsidan, hitta ditt sätt att hälsa mera™ och framförallt: inför obligatorisk friskvård för dig själv, för din familj, för dina vänner, på jobbet. Det tjänar alla på! 

Dagens #hälsa365: obligatorisk och utvecklande friskvård! Vad friskvården innehåller beror ju helt på dina förutsättningar, se till att utvecklas för du vet ju vad motsatsen till utveckling är, eller hur?

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.