Hälsa 365/94: Omedveten hälsa

Hjärnan tar in sådär ungefär 40 miljoner bits/sekund och bara 20 av dem går till ditt medvetna jag. Resten? De går in i ditt omedvetna jag, där du inte riktigt har kontroll, där du inte kan styra som du kanske vill. Där de där idéerna som kommer när du minst anar det dyker upp. Visst verkar det smart att få ditt omedvetna att jobba för dig och din hälsa? För att på fullt allvar använda hjärnans kraft fullt ut behöver du lita på möjligheterna du har i ditt undermedvetna eftersom det är där de händer.

Skapa vanor för hälsan, så sker de på rutin. Det är många vanor som sker helt omedvetet, även om vi faktiskt tar beslut att gå upp ur sängen varje morgon, borsta tänderna, gå till jobbet. Det hade varit mer medvetet att INTE gå upp ur sängen, INTE borsta tänderna osv. Så hälsa som vana - då sker det som en ren vana istället för ett aktivt beslut varje dag.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.