Hälsa med ordning och reda

Hälsa mera

Jag tror faktiskt inte att det bara är jag som irrar runt efter solglasögon, löpardojjor, pennor (och ännu oftare suddgummin) eller som inte har någon aning om var passet har "råkat" hamna när det är dags att ut och resa. Eller? 

Även om inte du är en av oss som inte lägger saker på sin plats, eller som kanske inte ens har en plats till alla prylar vi äger, eller som skapar tillfälliga platser för grejerna, sådär "sålänge" så läger vi generellt ner massor med tid på att leta efter saker. Två veckor! Om året! Alltså... Den här tiden skulle jag kunna tänka mig att ägna åt annat. Träna till exempel. Eller meditera. Promenera. Fakturera. Kanske till och med sortera, så att jag inte behöver ägna så mycket av min tid åt att leta. 

Jag var ju i Kroatien i förra veckan med 100 galet qoola qvinnor (du kan läsa mer om det under länkarna i slutet av det här inlägget. Kommer ett inlägg till, håll ögonen öppna). En av de qoola är Brita Hahne som driver företaget smpl (simple...) och efter hennes föreläsning fattar jag verkligen grejen. Struktur är skillnaden mellan lätt och svårt. Det gäller ju hälsan också! Struktur. Helhet. Alltid. 

Oavsett hur vi beter oss så har vi en sak gemensamt och det är de där 24 timmarna på dygnet. Hur vill du använda dem? Vill du skaffa dig nya vanor som gör att du kan hälsa mera™? Då är det dags att rensa bort någon av de gamla vanorna som inte gynnar dig. För varje gång du irrar runt och letar drar du igång stresshormonerna i kroppen. De är bra att ha när du behöver tagga till, men onödiga att trigga igång sådär i onödan. 

Så; min måndagsutmaning till dig är att rensa bort de vanor du inte vill ha (vi brukar kalla dem ovanor) och se till att ersätta dem med vanor du vill ha. Vanor som gör att du kan, vill och hinner hälsa mera™! Börja nu! Och berätta för mig hur det går. Antingen här, eller på vår facebooksida dit du är varmt välkommen att hälsa. Mera...

Jag förenar nytta med nöje idag och har skänkt bort 11 (ja, elva!) par helt OK löparskor som jag aaaldrig använder. Springer lättad vidare och vet precis var passet ligger, ifall jag får för mig att springa riktigt långt...

Lycka till! Hälsar Malin L 

hälsa bäst! 
hjärnan älskar att flåsa 
vad gör man med en söndagmorgon 
stressa lugnt

 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.