Hälsa mera?!

Hälsa mera

Hälsa mera - namnet som säger mer än tusen ord? Nu ska jag berätta varför det här hälsopeppande företaget heter Hälsa mera och ge en hint om varför jag jobbar med lönsam hälsopepp.

Hälsa mera står för att vi alla kan göra något för att förbättra vår hälsa. Vi kan alltså hälsa mera™ allihop, utvecklas och få mer kraft och energi i livet. När jag startade Hälsa mera tillsammans med en annan Malin var vi båda så trötta på att majoriteten av dem vi träffade ute på företag tyckte att hälsa och friskvård är detsamma som fysisk träning. Det tyckte inte vi. Och det är det inte! Vi ville få in alla delar av hälsan, som glädje, social hälsa, god sömn, bra mat, mod, kondition, styrka, återhämtning och hälsosam stress. Även om ordet hälsa betyder en viss sak, så betyder det olika för olika människor. Vi har olika behov av de olika delarna av hälsa - det vi har gemensamt är att vi alla kan hälsa mera™. Vi till och med bör hälsa mera™ och vi förtjänar att göra det för att vara långsiktigt hållbara i ett njutbart liv.

Så... vi verbifierade hälsa och adderade människans förmåga till utveckling och skapade Hälsa mera™. Ett företag som ser hälsan som en skön själ, en hjulande hjärna, en klipsk kropp och glada ögon. Dessutom blev det ju ganska kul på webben: halsa mera!

Hälsa för mig är inte bara att springa längst eller oftast, hälsa är inte heller att meditera mest eller att alltid välja spenat framför wienerbröd. Inom hälsohelheten påverkar alla smådelar varandra. Hälsa är inte att jämföra dig med andra utan med dig själv och din situation. Hälsan är värd så mycket uppmärksamhet den behöver för att bli en helt naturlig del i ditt liv, så att du i framtiden inte behöver tänka på den med ansträngning utan belåtet kan konstatera att den finns där och ger dig möjlighet att hälsa ännu mera! Vår vision är att du ska hälsa lika naturligt som du borstar tänderna: de hälsosamma valen ”bara händer”. Både hälsosamma och ohälsosamma beteenden är valbara, var medveten om vad du väljer och upptäcker du att du har valt fel - välj om! 

Det var en gång en nyutbildad medie- och kommunikationsvetare som fick jobb som informatör på ett av kommunens bolag samtidigt som hon hade småbarn och satte en enorm press på sig själv att träna massor för att hålla utsidan i trim, ha ett välstädat och snyggt hem, barn som alltid hade matchande kläder och ordentlig med frukt till skolans fruktstund, som syltade och saftade, som inte bara var duktig utan sökte bekräftelse när hon  visade sig på styva linan på jobbet, som planerade både vardagar och helger minutiöst och som tog sig själv på lite för stort allvar... och som till slut brakade in i den då inte sådär väldigt omtalade väggen. Sen grät hon, blev folkskygg, sov och trodde aldrig att hon skulle kunna jobba igen. Men... hur det än är så har vi människor en inneboende kraft som strävar efter utveckling, så den utmattningsdeprimerade puppan förvandlades till en driven fjäril i hälsobranschen med ett hopp och en tro på att människans långsiktiga hållbarhet ska väga mer än den kortsiktiga och ytliga hälsohetsen, att både människor och organisationer ska förstå varför det är livsviktigt att både konditionsträna och att skratta, för det är precis det som skapar kraft och energi och lönar sig. För alla! 

Ja, det var den lilla hinten om min bakgrund - det är klart att det kommer mera. Innan dess får du ställa alla frågor du vill och lämna alla kommentarer du känner för! 

Betydelsen av ordet hälsa har ingen betydelse för din hälsa, men aha-upplevelsen av vad hälsa faktiskt är kommer säkert när du läser det här: Ordet ”hälsa” betyder välfärd, lycka och även hälsning. Ordet har ett nära samband med det numera inte så vanligt förekommande ordet ”hell” som ju betyder ungefär att önska någon lycka och ordet ”hel” som i frisk, utan skada, och ”hela” i betydelsen bota. Troligtvis finns det också ett samband mellan ”hälsa” och ”helig” med betydelsen får ej skadas. Visst säger det här en del om hur betydelsefull hälsan är?

Vill du läsa mer om vad jag drömmer om? Läs vi har en dröm

Vill du läsa en bok som tar upp hälsan som helhet och hur man kan arbeta i sin organisation med hälsan, utan att göra för stort mankemang av det? Läs Hälsan i fokus - för framgångsrika ledare

Vi hörs! 

Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.