Hälsa på jobbet -så självklart?

Dagens Industri

Äntligen!!! Hälsa på jobbet är här. På riktigt. Fler företag ser vikten av att inte planlöst ge sina medarbetare ett friskvårdsbidrag bara för att sådär... De ser att pigga och glada medarbetare med god kondition står emot stress och presterar bättre. Att kollegor som sover gott är mer effektiva. Och att de stannar kvar i organisationen. I Dagens Industri idag är det stort fokus på hälsa på jobbet. Härlig läsning att se just det där som vi diskuterade i Hälsan i fokus - för framgångsrika ledare: att det är dags att tänka till på den hälsoinsats som är enkel att göra eftersom det är att göra som är grejen. Inte att veta... Och att arbetsgivare ser att hälsa på jobbet är mer än att springa snabbt, det handlar om så mycket mer och det handlar om att alla faktiskt kan hälsa mera™.

Att träna tillsammans bygger en grym teamkänsla, att göra det enklare att ta trapporna istället för hissen kan ge oanat hälsosamma effekter och att det i slutändan är en långsiktig vinstmaskin man får fram genom att arbeta med hälsan i fokus: nöjda, glada, pigga, starka och uthålliga medarbetare och ökad produktivitet och effektivitet för företaget är ju winwin så att det skriker om det! När boken Hälsan i fokus (skrolla två böcker) kom ut - det är bara ett och ett halvt år sedan - såg det annorlunda ut. Då var företagen lite mer tveksamma till att lägga så mycket krut på hälsa (du hör ju själv hur det låter) eftersom de hade företagshälsovården. Men nu har man vaknat till känns det som. Nu handlar det inte om företagshälsovård i en årlig hälso-check up längre. Nu handlar det om att skapa hälsosamma rutiner för alla medarbetare Det som Malin och jag skrev i vår bok Hälsan i fokus - för framgångsrika ledare är mer aktuellt idag än det var igår.

Kul! Bland de företag jag har samarbetat med när det gäller fysisk träning är det verkligen så att de är förvånade över hur bra man lär känna varandra när man tränar tillsammans. Att de förbättra hälsan och får energi är inte lika överraskande, det räknar de med:-) Bland de företag jag har genomfört workshopen Hjulande hälsa på upptäcker många av medarbetarna att det där med hälsa inte är lika långt bort som de kanske tror och att allt inte handlar om att käka mest avokado eller springa snabbaste maraton-loppet. Ja, sedan upptäcker de som tror att de är superduperhälsosamma (som kanske springer snabbast på maraton) inte är så hälsosamma när det gäller andra delar... Alla kan hälsa mera™ helt enkelt:-) Länk till boken Hälsan i fokus Vi ses!

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.