Hälsa till kaffet

Hälsa mera

Variation gör oss mer kreativa och för Malin O och mig är kreativitet en viktig del av hälsan. Håller du med oss? 

Ett enkelt sätt att variera sig är att byta arbetsplats, om ditt arbete inte är bundet till en fysisk plats alltså. Då kan du nöja dig att byta fysisk position - bara det kan göra underverk! Jag älskar att jobba på café! Det gör mig kreativ och effektiv, i alla fall när jag ska skriva. Och skriva ska jag! På måndag  är det världspremiär på vår digitala kurs "Hälsa mera - en kickstart till ditt hälsosammare jag" och den är fylld av hälsosam text... Jadå, klart vi berättar mer om den. Men nu: caféjobb och varför jag tycker att det är hälsosamt.

  • Variation gynnar kreativiteten! Du kan hämta inspiration från miljön och människorna omkring dig.
  • Anonymitet och social närvaro samtidigt, fast helt på dina egna villkor! Du blir inte störd eller måste prata med dem omkring dig. 
  • Hemma är du helt ensam och får inte stimulans från något eller någon. 
  • Lämna laddarsladdar på kontoret/hemma. Vet du att du har begränsat med tid för ditt arbete blir du effektiv. 
  • Sätt dig rätt, för nära dörren/kassan kanske gör att du blir störd trots allt. För visst är det kul att titta och lyssna på andra? 

Jobbar just nu från Le pain francais på Vasagatan i Gbg. Ett annat favorithak är Way Cup, på Järntorget. Och Mahogny på Gibraltaragatan. Och Barrista på Frölunda Torg. Och daMatteo på Sprängkullsgatan. Ja, man är ju lite om sig och kring sig... Kreativt hälsosamt att byta café mellan varven, så att det inte blir rutin av det också.

Var jobbar du helst, du som kan välja? Och: vilka bra jobbfik har jag missat? Mår bra och hälsar mera med på café idag!

Malin L

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.