Hälsa utan krångel med gästbloggare Clara toll

Hälsa mera, gästblogg, Clara Toll, träning

Mitt möte med Clara

Det sa klick! I alla fall från mitt håll när jag mötte Clara Toll första gången. Det var på en konferens för influencers, anordnad av Influencers of Sweden där vi båda är medlemmar, och matfoto stod på schemat. Vi var mer sugna på träningsfoto och körde vår egen workshop och .. på den vägen är det. Idag gästar Clara min blogg och skriver om hälsa utan krångel. Du fattar varför jag gillar henne va?!

gymselfie, gästbloggare, Clara Toll, Hälsa mera
Clara kör en klassiker: gymselfien

Hälsa utan krångel, av Clara Toll

Nytt år, nytt jag - med massor med krav, med skyhöga mål som inte går att nå och med helt galna kostvanor som inte ens är gott och så blir en inte mätt. 

Varför sätts det alltid helt otroliga mål när det är nytt år och dags för en nystart? Träning behöver absolut inte vara så himla komplicerat, du behöver inte lägga om ALL din kost bara för att det är ett nytt år utan egentligen så handlar det om att ändra små saker, lite i taget, för att få den där topphälsan. 

För några år sen så hade jag såna där "sjuka" mål, jag ville gå ner några kilon, jag ville bli stark, smal, snabb och snygg samtidigt, och jag skulle tävla i x och klara av y, allt på samma gång. Och klarade såklart inte något av det. ;)

Nu har jag visserligen också mål om att bli starkare och snabbare, men huvudmålet är att bara få till träning. Att få till aktivitet varje dag och få till kanske fem träningspass i veckan, beroende på vad som händer just den veckan. För innan var det målet som var viktigt, nu är det mer resan. 

Och en resa, det tycker jag ska vara något som en ska njuta av. Som inte ska vara så krånglig, utan mer lättgenomförd och något en ska längta efter.

I år ska min träningsresa innehålla en hel del gympass, men också lite löpning, en hel del cykling och så tänkte jag börja testa på nya träningsformer. Jag vill testa på nya gruppträningspass, lite nya sporter, och säkert något annat. Jag vill att träningen ska vara höjdpunkten på dagen, längta ut i skogen för lunchpromenixen och jag vill att det ska vara lätt att genomföra. 

Jag vill inte ha skyhöga krav, jag vill ha roligt när jag tränar i år. Jag vill att skrattmusklerna tränas lika mycket som resterande muskler.

Har du satt träningsmål för 2018? Vad ska du satsa på? Kommer det vara jobbigt om du inte klarar det? Eller jobbar du, som jag, mer med resan dit? 

Mitt namn är Clara Toll, jag är personlig tränare och influencer på claratoll.se. För mig är det viktigt att träningen är både rolig och lättsam, för det är viktigare att träningen blir av än att det blir något ångestfyllt som aldrig händer. 

gästbloggare, Clara Toll, Hälsa mera
utochnjut-träning - en resa som är mödan värd?!

Hälsa mera-Malin håller med!

Som sagt: du fattar varför jag gillar Clara va? Klok som en bok. Keep it simple, det är verkligen det som funkar i längden och om inte resan är mödan värd, så ... tröttnar vi! 

Onsdagarna här på Hälsa mera-bloggen ägnar vi just nu åt små steg, ursäkter och självsabotörer (som i Jobbigt när det blir som du tänker och Din bästa ursäkt) Claras inlägg - ett typiskt jättebra exempel på det sköna med små steg. 

Följ bloggen på Bloglovin´   för att hänga med på allt som händer här

Ses snart igen såklart!
HEJA HEJA dig sålänge

//Malin

Comments

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.