Hälsa365/179 - fröknäcke

Hälsa mera

Bästa snackset/mellanmålet/ tilltugget/fredagsmyset eller vad som helst. Gott är det i alla fall med fröknäcke. Och enkelt att göra och variera efter tycke och smak. Det du ser på bilden smakar mums och till en plåt gjorde vi så här:

  • 1 dl sesamfrö                                     
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl majsmjöl
  • 1/2 dl linfrö
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten.

Blanda de torra ingredienserna, rör i olja och vatten och låt smeten svälla ungefär 15 minuter. Hyst in i 150 grader varm ugn drygt en timme. Dra bakplåtspappret över till galler och låt brödet svalna där innan du bryter det i bitar och äter som det är, doppar i hummus eller tapenade, eller tar en skiva ost på. Ja, eller hur du nu vill ha det.

Vi la upp bilden på vår facebooksida igår och fick snabbt förslag på variant av fröknäcke av Jennie som i sin tur hade gjort en variant av 56kilo.se:s fröknäcke. Sa vi att det är enkelt att variera? Blanda och ge helt enkelt...

TIPS! Ha frö- och saltblandningen färdig, så är det enkelt ta med sig och bara blanda med fett och vatten var du än är i sommar - som din egen bakmix!

Dagens hälsa 365: baka fröknäcke! Inga nötter, inget gluten, inga ägg... Ett mål som många tål.

 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.