Hälsa(r) 2016 välkommen!

Hälsa mera

Så är vi där igen, nyårsafton. Snart vänder vi 2015 ryggen och välkomnar ett helt nytt, fräscht år. Glada, pigga, laddade och uppfyllda av löften om att springa mera, äta bättre, sova godare, skratta hjärtligare, njuta mera, vara smartare, snällare, lugnare, starkare... Eller?

Eller inte! Eller kanske? Hur som helst: nyårslöften kan vara alldeles underbara och leda till massor med bra saker. Om du lovar dig själv något för att du verkligen vill det. Inte för att någon annan vill, eller för att du borde. Utan för att du vill! För att du vet varför du vill! För att du inte lovar dig själv något ikväll, sådär vid tolvslaget när eventuella champagnebubblor rusar runt i kroppen och knoppen på dig. Har du inte redan bestämt dig för förändring kan du lika gärna vänta till i övermorgon. Men då jäklar;-)

Vad jag vill säga med det här? Gott nytt år!!! Det är allt. Mitt enda löfte idag är att försöka hålla nere på tårflödet. Försöka alltså... Vet inte om jag lyckas. Samma sak varje år och ändå är jag inte speciellt ledsen... Jag har inte gjort massa saker jag ångrar, jag har inte inte gjort massa saker jag ångrar att jag inte har gjort. Jag har jättemycket att vara glad och tacksam över och visst, mitt liv är inte heller enbart en dans på rosor. Ibland är det taggigt och jävligt. Som att min hund inte är med mig på morgonpromenader, havsbad eller soffslumrar längre... Men i det stora hela är jag inte ledsen. Jag är till och med en glad skit. Ändå gråter jag på nyårsafton. Det är så stort det här med nytt år! Ett helt nytt år. Med oändligt många möjligheter. Oändligt många nya chanser. Oändligt antal nya dörrar som öppnas/att öppna. Och det är någonstans där, i allt det oändliga, som det trots allt är bra att ha någon form av löfte till sig själv om vad man vill åstadkomma eller uppleva. Annars är det alldeles oändligt många andra som ser till att man hamnar i deras drömmar och mål. Kanske inte blir fel, men kanske inte heller blir rätt. Det kanske trots allt är bäst att lova något? För att ha en rimlig chans att få ett okej år...

Vet du: gott nytt år var det! Gott nytt år! Vi pratar mål och löften om några dagar igen. När det är skarpt läge liksom. Nu är det ju bara på låtsas. En lek! En nyårsafton bland många andra. Med mer eller mindre tårar... Nu släpper vi kraven på mera spring, bättre mat o allt annat. Nu springer vi ut i natten för att vi vill. Äter för att det är gott (behöver inte vara motsatsen till bra). Skrattar för att vi är glada. (Är du som jag kanske du gråter för att du är glad också). Är snälla för att det känns som det enda rätta.

Hälsa(r) ett gott nytt år!

 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.