Hälsolöften

Hälsa mera

Kan Malin O, så kan jag;-) Lova alltså. Här lovar jag att hälsa mera™ i år. Precis som de flesta av er - jag läste någonstans om hur stor andel av alla nyårslöften som handlar om hälsa och det är... en betydande stor del. Inte så konstigt; hälsa är ju livet! Att sätta mål är en baggis - att nå dem är ofast lite jobbigare. Att lova sig själv nåt är också lätt - hålla det löftet inte lika lätt om du inte har integritet, självdisciplin och löften som du vet varför du vill nå. Dessutom är nyårslöften svårare att hålla än mål och löften du kommer på under våren eller sommaren, när du inte är vintertrött och jullovstyngd av dåligt samvete och för mycket knäck. När som helst annars under året sätter du egentligen mer rimliga mål än precis runt nyår, men ändå... Visst passar det bra med nytt år och nya mål? 

Här kommer mina; löften och varför. Hjälp mig gärna att hålla vad jag lovar. Sno dem om du vill!

  • Rehaba mig i fin form till 2015. Inga löpartävlingar i år alltså (förutom en liten en om några veckor...) Varför? För att plantarfasciit känns oskönt, löparknät har inte fått den stretch och omvårdnad det troligtvis behöver och har just fått veta att jag har artros i knät. Vågar nästan inte säga det, men har dragit på mig en släng av musarm också... Så mitt varför: smärt- och skadefri framtid! Och jag tycker ju att det är så himla kul att träna, ska göra det med förnuft och njutningsfylld känsla i år.
  • Meditera mera. Ja, det här började jag med förra året och det är så galet bra. De där få minutrarna (jadå, ibland låter jag dem bli många fler än 5) ger massor med energi och hjälper mig att sortera tankarna och få ner stressnivån i kroppen. Varför? Jag tänker bättre och smartare tankar när jag ger mig den här stunden. Värdefullt för mig och för Hälsa mera som vi har många intressanta planer för...
  • Chilla med de jag gillar. Den här snodde jag från (den andra) Drottningen, men vi är ju båda människor med behov av relationer. Seriöst; jag har så kloka kompisar så det är inte klokt! Mina vänner ger så mycket kärlek, glädje, inspiration, pepp, visdom och det går ju inte att välja bort. Då är jag inte klok! Det kanske verkar overkill att välja att ha med det här som nyårslöfte, men... Ibland tror jag inte att jag orkar träffa mina kompisar, jag har ju mycket jag "måste". Jag kan t.o.m. tacka nej till fika, promenad, bio för att jag "måste". Och varje gång jag väljer att träffa en vän är jag sååå glad att jag gör det. 
  • Lycka på burk. Det fanns en tid när jag åt s.k. lyckopiller, som inte alls gjorde mig lycklig, bara lite lite mindre olycklig. Det är inte en sån burk jag pratar om nu. Nu har jag bestämt mig för att samla på alla lyckliga ögonblick och stoppa ner dem i en burk (papper och penna, funkar fortfarande;-) dels för att uppmärksamma alla små och stora lyckliga händelser och dels för att kunna plocka ut en lapp när jag behöver lyckoboosta mig. 
  • Skratta mig svettig. Skratta är hälsosamt. Även ett skratt som fejkas igång, drar igång de där måbrahormonerna i kroppen. Varför det här är gôrviktigt för mig? För att ett gott skratt höjer min llvskvalitet. Hög livskvalitet är detsamma som hälsa tycker jag.

När jag tittar på mina nyårslöften ser jag att de flesta handlar om lycka! Efter en sekundsnabb analys har jag kommit fram till att det beror på att lycka är det jag behöver mest just nu och det är det som ger mig mest precis just nu. Lycka till, till mig. Och till dig förstås! Nu skrattar vi igång det här året ordentligt tycker jag: ha ha ha ha ha ha ha HA HA ha HA HA HA ha...
/Malin L

 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.