Hälsoskörd

Hälsa mera

Hemma igen efter en härlig helg på sjön med make, bästis o bästismake. Detta sommarliv! Denna sommar! Funderade inte ens på att packa ner regnkläder... badkläder och myggmedel och that´s it. Det räcker ju!

Och under helgen växte min mangold så att det både räcker och blir över... Idag är det skörd. Hälsoskörd! För mangold är ju inte bara fin att titta på och god att äta i olika former. Den är nyttig också! Du som är ute efter mycket energi gör ju bäst i att komplettera med annat, för det är inte många kcal/100 g i mangold, däremot en hel del vitaminer och mineraler. Och jag skördar. Och äter. Och fryser in. Och gör smoothies. Testade en ny variant idag, kände mig som Kajsa Warg och slängde ner det här i mixern:

några nävar strimlad mangold
ett hackat äpple
en hackad nektarin
en bit hackad ingefära
vatten

Inte så mycket mer att säga än: mums! Frisk, fräsch med ingefärssting och mangoldsbladstuggmotstånd... Sånt gillar jag! 

Smoothies är ett himla praktiskt mellanmål - du kan ösa ner både det ena och det andra, bli av med mjuka bananer, yoghurtduttar (eller är det bara mina barn som lämnar minimalt med yoghurt i paketen för att det inte orkar klämma ur de sista dropparna), protein- och andra pulver, nötter och fröer, halv-vissen sallad. Med mera. Tror faktiskt inte att det finns några begränsningar... Du avgör själv om smoothiesen ska vara frukostbetonad, efterrättsaktig eller mellanmålslagom. 

Veckans hälsoutmaning: mixa ihop din egen smoothie! Ta det du har, mixa, testa, våga, smaka, fyll på, gör nytt, drick, tugga. Hur hälsosam du gör den, bestämmer du ju själv såklart, men det är kul med gröna smoothisar. Grönt är ju skönt, precis som du! Dela gärna med dig av din smoothie till nån du gillar. Och till oss. Malin O och jag vill ju hälsa mera™ som du vet.

Ser fram emot inspiration! Malin L

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.