Hälsospaning - galapremiär

Hälsospaning - galapremiär

Vad är hälsonytt? Vad är hälsohett? Hur hälsar många just nu? Vad pratas det om i hälsokorridorerna? I lunchmatsalarna? På krogen? Hälsa mera på spaning helt enkelt! Den första är ingen högoddsare, men varför ska den vara det, när det är så här det är? Och det här hälsogäller just nu:

  • Listor/mindmaps/excelfiler/målbilder - med nyårslöften om antal träningstillfällen/vecka, om att äta nyttig(are) mat, om att dricka mindre alkohol, äta mindre/sluta äta godis. Just nu har var och varannan lovat sig själv ett liv där man hälsar mera™. 
  • Mätinstrument - många har fått/skaffat sig ett så kallat aktivitetsarmband (Vi har Vivofit från Garmin och gillar det!) och/eller en pulsklocka och drar igång med hull och hår för att mäta allt man har lovat sig själv enligt punkten ovan. 
  • Googla recept och quick fixar - också för att komma igång med det där man har lovat sig själv. Vad ska jag äta? Hur gör andra? Hur går jag snabbast ner i vikt? Vilka nya mirakeldieter finns det? 
  • Communities - vi går med i grupper via nätet för att få (och ge) pepp, för att träffa likasinnade som vill åt samma håll, för att kunna berätta om sina framsteg när irl-omgivningen har tröttnat
  • Ytterligheter - nu syns ytterligheterna tydligare, mellan de som lovar sig själva att hälsa mera™ och de som lovar sig själva att strunta i såna fåniga saker som att börja ett nytt liv bara för att kalendern råkar ha bytt årtal.

Vi kommer garanterat att komma tillbaka med några av de här punkterna under året - om några veckor ser det helt annorlunda ut, då har den som drar igång hårdast gett upp, den som enbart googlade vegetariska hälsosamma recept ramlat tillbaka bland drivor av frysta köttbullar och snabbmakaroner, men alla har förhoppningsvis tagit sig en liten bit i önskad riktning. Under hela 2014 kunde du följa oss i bloggen. Varje dag gav vi dig ett litet, enkelt hälsamera-tips och det är (dessvärre för den som är superentusiastisk just nu) så det funkar bäst i längden: med små enkla steg man tar varje dag - inte en vrålsatsning med gasen i botten och nyårschampagnestinna löften till sig själv.

VI spanar vidare om en vecka igen - häng med!

ps. det där med att sopa upp de sista barren... HUR GÖR MAN??? Det brukar ju ligga några envetna kvar och sticka sommarbara lätta fötter ds.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.