Hälsospaning - lysa upp tillvaron

Hälsa mera

Visst är det helt galet att majoriteten av oss som är ute och rör sig i mörkret tror att de syns? Utan reflex alltså. Som om gatlyktorna lyser upp oss när vi traskar/springer/cyklar runt i mörka kläder… Vi ser andra bättre när vi själv befinner oss under en gatlykta, men vi syns faktiskt inte bättre. En medtrafikant kan ana oss på 30 meters håll om vi inte har reflex på oss. Vet du hur långt bort samma trafikant ser dig om du har reflex?

 

Visst är det helt galet att majoriteten av folk som är ute och rör sig i mörkret tror att de syns? Utan reflex alltså. Som om gatlyktorna lyser upp oss när vi traskar runt i mörka kläder… Vi ser andra bättre när vi själv befinner oss under en gatlykta, men vi syns faktiskt inte bättre. En medtrafikant kan ana oss på 30 meters håll om vi inte har reflex på oss. Vet du hur långt bort samma trafikant ser dig om du har reflex? 125 meter! Det är ju en jättestor skillnad…

Undrar du vad det här reflexsnacket har med hälsa och hälsospaning att göra? Att hälsa innebär att agera på ett sätt som gör att du mår bra, håller dig frisk, stark och uthållig och att du är rädd om dig själv. I det där med att vara rädd om dig själv tycker vi att synligheten för att undvika att bli påkörd ingår. Vad tycker du? Vi saknar reflexer på stan! Vi vill se fler som lyser upp tillvaron när mörkret sänker sig och vi vill att fler är rädda om sig och hälsar mera!

Även om våren är här och solen bränner sådär gott i ögonen på eftermiddagskvisten är det fortfarande ganska många mörka timmar på dygnet som du har möjlighet att lysa upp. Gör det! Det finns reflexvästar som många av oss löpare gärna tassar runt i. Det finns ju reklamreflexer som du kan snurra runt en arm eller ett ben (ja, du vill sätta reflexen på en rörlig kroppsdel för bästa effekt), det finns den gamla klassiska med säkerhetsnål och det finns Smart in the Dark - något du säkert vill vara. I alla möjliga bemärkelser. Kolla här: smart in the dark, ps. nästan hälften av oss skulle använda reflex om den var enkel att sätta fast. Hallå?! Det är väl egentligen inte många saker som är enklare än just det där med att sätta fast en reflex? Om du inte lyser upp i mörkret idag - vad skulle få dig att göra det? ds.

pps. Vi är oerhört glada att kunna tävla ut ett gäng snygga smart in the dark bland våra springande företagskunder, vill du ha chansen är det kanske dags att bli medlöpare;-)

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.