HÖST

Hälsa mera

Veckans härliga ord: höst. Höst! Härliga höst! Härliga hälsosamma höst! Ja, jag kan fortsätta med mängder av positivt laddade ord kring ordet höst. Det är inte för att jag är någon überkäck (även om många kanske tycker att jag är det) människa som alltid är positiv och alltid tycker att allting är härligt. Som om jag levde livet enligt någon facebook-logg. Det gör jag inte!

Jag är också trött på morgonen. Och jag går ändå upp! Och ut! Och sörplar i mig frisk luft, syre, låter kroppen och knoppen vakna till utomhus. 

Jag gillar också sommaren, solen och värmen. Och jag gillar hösten! Med mysigt mörker, mängder med syre i luften, rensningen de hårda vindarna ger bland överflödet av tankar, de tända ljusen, brasan, filten, kantarellerna och färgerna. 

Jag trivs också i snön på vintern. Och jag njuter av höstregn! Då är det lätt att andas! Ibland är den största njutningen med ett höstregn att vara på väg hem och veta att värmen finns där. Och de torra kläderna...

Jag får också vårkänslor. Och höstkänslor. Lika mycket som min energinivå höjs på våren, av ljuset, förväntningarna, knopparna - lika mycket gillar jag höstkänslan av att det är OK att vara lite trött, det är OK att göra ingenting, det är OK att ta det lugnt.

Veckans ord är ett färgsprakande: 

höst

Bara en sån sak som att hoppa i lövhögar! Kasta löv omkring sig! Kanske ge ifrån sig ett klassiskt (?) höstskrik. Det är hösthälsa! Hur hälsar du i höst?

Malin L

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.