Haj på daj maj - vårstress vs höstlugn

vårstress, höstlugn, körsbärsblom, Hälsa mera, Malin Lundskog

Vårstress - finns den?

Vårstress låter motsägelsefullt, tycker du inte det? Vi längtar ju efter våren! Efter sol, värme och långa härliga dagar. Efter att ha tid att njuta, att umgås och att... plantera och planera semester, trimma gräs och sexpack på magen, fixa båt och snygg rumpa.

Jag pratade om det här med några kompisar häromdagen och vi var ganska överens om att hur mycket vi än längtar efter vår och sommar så blir det ofta en stressig period när allt ska bli gjort och vi glömmer av att stanna upp och göra just det där vi längtar efter: njuta! En av mina vänner sa till och med att hon kan längta efter hösten, då lugnet kommer igen. Då är det ingen som förväntar sig att man ska fixa och feja, då kan man ta på sig kläder igen och dölja den där kroppen som inte blev helt beachifierad. I år heller... 

Varje årstid har sin egen njutning

Jag är inte bättre än någon annan, jag rycks också med i fixarhetsen, undrar varför jag inte har någon välplanerad semester framför mig (är mer för spontanitet ...) och om inte min rumpa är lite för stor för att visas upp på en saltstänkt klippa. Därför är det så himla skönt när sådana här samtal och tankar dyker upp och får mig att reflektera. Att stanna. Att inse att det där fixandet som är kul räcker långt. Att en rumpa som är go att sitta på och som orkar springa massor med mil tillsammans med mig och mina ben duger helt perfekt. Att våren kanske trots allt är till för att njutas av? Precis som sommaren, hösten och vintern! Wow, vad vi har det bra ändå! 

Glädje frihet och styrka

När vi pratade om det här kom jag på att det är ganska mycket precis av sådana här anledningar som jag jobbar med det jag gör. Jag lär ut det jag själv behöver! Det dem jag tycker om behöver. Och dem runt omkring oss ... Det är genom sådana här samtal, egen reflektion och stöttning från andra som vi hittar lugnet (och energin när vi behöver den!) för att må vårt bästa oavsett årstid. Det är också därför jag har skapat en mastermindgrupp  - för att stärka, lugna och peppa. För att vi ska hitta vår glädje, frihet och styrka allihop. I oss själva, med hjälp av både oss själva och dem omkring oss. Oavsett om det är maj eller november.

vårstress, löprunda, oxsjön, blogg, Malin Lundskog
Lugnet finns i maj också ...

Mastermind

Mer om mastermind-gruppen hittar du här. Jag är själv med i en grupp och det är helt oslagbart. Seriöst alltså! Gruppen drar vi igång i augusti, redan nu får du tillgång till GLAD FRi STARK, i både webbkurs- och bokformat 

Så: haj på daj maj! I år njuter jag av både dig och de elva andra månaderna, stressar ibland, tar det lugnt mellan varven oavsett om det är vår, sommar, höst eller vinter.

Håller du med mig och mina kompisar om vårstress? Höstlugn? Och om att det är skönt att stanna upp och reflektera för att kunna prioritera? Dela gärna dina tankar i kommentarerna.

Hörs snart! 

Malin

Comments

Permalink

Intressanta reflektioner. Jag älskar verkligen att vi har fyra årstider och gillar dem alla fyra. Men är det någon årstid som det alltid är för mycket inbokat på och flest måsten är förknippat med så är det våren...trots att den kanske är den mest njutbara egentligen. Därför blir jag nästan alltid vårtrött. Trallar ska oljas, man dubblerar området som ska skötas till både inomhus och utomhus, man ska vara mer social med barnens avslutningar/uteträffar osv
Men jag tycker jag blir bättre för varje år att försöka njuta för vilket slöseri det är annars :)

vilket slöseri annars - precis så!

Och jag gillar också alla årstider, finns så mkt härligt med vår. sommar. vinter. höst!

//Malin

 

Permalink

"Att en rumpa som är go att sitta på och som orkar springa massor med mil tillsammans med mig och mina ben duger helt perfekt. "

En sån rumpa har jag med, även om den kanske snarast hjälper mig cykla massor av mig. Men jag springer mer och mer, det gör jag!

Hoppas att du njuter av springet :-) Cykla går inte av för hackor det heller, men där nöjer jag mig med tranportering av mig själv. Inte för njutandets skull, som när det gäller springet. Och du?

//Malin

Permalink

Jag har nog inte tänkt på alla förväntningar på våren som stressiga, nog mest bara förväntningar :) Roliga, spännande förväntningar som förgyller livet, inte sådana som MÅSTE göras för annars "blir det inte roligt/bra/lyckat/fint osv". Jag älskar sommaren men kanske ännu mer tankarna på den INNAN den kommer :)

In reply to by Linnea – Lanclin.com

Permalink

att känna de positiva förväntningarna :-) 

 

Har du läst Nextopia? Om att vi faktiskt är lyckligare innan det händer (typ semester, sommar, bröllop, julafton ... ). Intressant det, som du satte huvudet på spiken på!

//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.