Helga vilodagen?

Hälsa mera

Ja, det råkar vara söndag idag o för många en så kallad vilodag. En dag när kalendern är tom och inga måsten finns. En dag som gjord för vila, återhämtning och kanske mest av allt; avkoppling. En sån där dag när vi inte gör det vi brukar göra utan kopplar av från det. Gör nåt annat.

Det krävs ingen religiös övertygelse av något slag för att koppla av och inse vikten av återhämtning och att Helga vilodagen (vilken dag det än är) - det krävs bara (bara?) en övertygelse om att hälsan är viktig. Att ombyte förnöjer. Att du är värd din vikt i guld. Att både kroppen och knoppen behöver återhämtning. För att inte tala om själen! 

Nej, det är inte farligt att träna varje dag. Nej, det är inte farligt att stressa hela tiden. Nej, det är inte farligt att vara uppkopplad jämt. Så länge det kommer återhämtning, avkoppling och ett helgande av vilodagen mellan varje dag, hela tiden och jämt.

idag kopplar jag av från löpning med rullskidåkning (men, kolla utsikten!), från rabatter med hängmatta och från uppkoppling till nedkoppling. Sssnart, ska bara först... Ska bara klicka på "publicera". Vilken dag är din vilodag? Hur många "ska bara" har du kvar till avkoppling? Hur många "ska bara tar det för dig innan du är redo att helga dig och vilodagen?

Malin L

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.