Hjälp! Både dig själv och andra till bättre hälsa.

Hälsa mera

Det är kanske inte alltid läge för förändring, ibland behöver vi softa, reflektera och landa i det som är eller som just har hänt. Men just nu behöver vi göra något! Och vi kan göra något! Varje steg räknas... Hälsa är en mänsklig rättighet och vi som har alla möjligheter i världen till hälsa i överflöd har också ett ansvar för vår hälsa. Och i det hälsosamma överflödet: för våra medmänniskors hälsa, för de som inte har våra möjligheter. Ju fler vi är som inser att hälsan inte handlar om den smalaste rumpan, plattaste magen, de kralligaste bicepsen och den allra mest perfekta frukosten med bananpannkakor och chiapuddingar utan i stor utsträckning om mänskliga relationer, desto större möjligheter ger vi dem som inte har samma utgångsläge som vi. Japp! Relationer med andra människor är en viktig hälsofaktor, till och med en av de viktigaste faktorerna när det gäller lycka, till skillnad mot hälsohets...  Och det är väl ingen som kan säga att lycka inte har med hälsa att göra?

Vad kan du då göra för att hjälpa dig själv och samtidigt hjälpa andra till bättre hälsa och på så sätt också till ett bättre liv? Massor såklart! Du kan börja genom att anmäla dig till Running for Change, Hungerprojektets motionslopp som går av stapeln söndagen den 13/9 i Slottsskogen (ja, jag värmer upp dig innan start!). Din deltagaravgift går oavkortat till Hungerprojektets samarbetspartner, som inte har samma möjligheter som du. Vill du inte springa loppet utan vill komma igång först? Anmäl dig till kursen Running for Change - webbkursen, där Hälsa mera ger dig en skjuts framåt, oavsett om du siktar på 5 eller 10 km i löparspåren. Ja, överskottet från kursen går till Hungerprojektet. Vill du inte alls springa eller gå kan du helt enkelt piffa till dig med ett runningforchange-armband. Allt överskott går till samma välgörande ändamål som det jag just har nämnt och den här veckan pärlar jag massor! Beställ ditt armband på heja@halsamera.se eller kommentera det här inlägget.

LÄNKAR: Running for Change Hungerprojektet Running for Change - webbkursen Beställ armband: heja@halsamera.se

Kom ihåg: varje steg räknas!

PS. Här på bloggen diskuterar jag mellan varven (med mig själv ja;-) om hälsan är ens egna privata ansvar eller arbetsgivarens ansvar, eller kanske en kombination av båda? Ja, det är oftast det min diskussion brukar mynna ut i... Din hälsa är både ditt och din arbetsgivares ansvar. Din hälsa är också både ditt och din arbetsgivares möjlighet! Här har ni världens möjlighet att kombinera era möjligheter för den goda sakens skull.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.